Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Snottebellenbeleid aangepast: verkouden kind? Dan mag ‘ie gewoon naar school

Snottebellenbeleid aangepast: verkouden kind? Dan mag ‘ie gewoon naar school

Snottebellenbeleid aangepast: verkouden kind? Dan mag ‘ie gewoon naar school

Goed nieuws voor alle ouders: aanstaande maandag wordt het snottebellenbeleid aangepast. Als je verkouden kind onder de twaalf jaar is, mag ‘ie gewoon naar school. Ze hoeven zich ook niet meer te laten testen. Demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge heeft dit vandaag laten weten in een brief aan de Tweede Kamer. 

Toestemming Outbreak Management Team

De snottebellenregeling is aangepast met goedkeuring van het Outbreak Management Team. Dat kan nu, omdat er steeds minder mensen besmet zijn met het coronavirus en de kinderen onder de twaalf maar een hele kleine groep van het besmettingsgevaar vormen.

Tot wanneer aangepaste regeling?

Deze nieuwe regels gelden in ieder geval tot het aankomende schooljaar. Betekent overigens niet dat alle ouders meteen een gat in de lucht kunnen springen, want de scholen in Noord hebben vanaf aankomende zaterdag zomervakantie. Midden heeft vanaf volgende week vrij en een week daarna heeft Zuid zomervakantie.

Lees ook: 
Gezondheidsraad geeft nieuw advies: nodig alle kinderen vanaf 12 uit voor coronaprik

Actueler beeld met wekelijkse risicokaart

Dat is niet het enige wat aangepast wordt, zo laat de demissionair minister weten. De risicokaart waarop te zien hoe groot het coronarisico per regio is, wordt vanaf aankomende maandag iedere week in plaats van eens in de twee weken aangepast. Zo is het actueler. Daarnaast is het quarantainebelteam sinds vorige week drukker dan ooit. Ze bellen nu vijfhonderd mensen per dag, waar dat voorheen driehonderd was. Dit belteam moet in kaart brengen of alle mensen die in quarantaine horen te zitten, dat ook daadwerkelijk doen. Als je dat niet doet, loop je het risico op een beozekje van een controleur en een dikke boete.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Getty Images