Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Verkoudheid of toch corona? Dit zijn 4 manieren om thuis fit te blijven

Verkoudheid of toch corona? Dit zijn 4 manieren om thuis fit te blijven

Corona
Verkoudheid of toch corona? Dit zijn 4 manieren om thuis fit te blijven

Durf jij eigenlijk bijna niet meer in het openbaar te hoesten of te niezen? You’re not alone. Bij elke klacht die we in deze tijden krijgen schiet er meteen door ons hoofd: ‘Ik heb corona’. Er is natuurlijk een kans dat je corona hebt, maar vergeet niet: andere infecties (zoals verkoudheid) zijn ook de wereld nog niet uit. Hoe bestrijd je een simpele verkoudheid het beste nu je thuis moet blijven?

Besmet of niet?

Iedereen is bang om besmet te zijn met het coronavirus. Vaak worden klachten weggewuifd met ‘Ach, het is maar een verkoudheid’. Het is belangrijk om goed na te blijven denken en anderen niet onnodig in gevaar te brengen.

Verkoudheid, griep, corona. Drie infecties die op dit moment heel snel door elkaar worden gehaald. Heel belangrijk is de volgorde van je klachten, zo herken je namelijk het verschil tussen een griepje of corona. Blijf bij twijfel vooral thuis en laat je testen. Beperk daarnaast je sociale contacten zoveel mogelijk.

Wat kun je ondertussen thuis doen?

Om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken, kun je er ook thuis proberen achter te komen of je verkouden bent of dat je misschien toch het coronavirus te pakken hebt. Dit neemt natuurlijk niet weg dat je je het beste kan laten testen.

1. Meet je temperatuur op

Het eerste wat je moet doen wanneer je klachten hebt? Meet je temperatuur op. Koorts is één van de grootste boosdoeners rondom het coronavirus en het is belangrijk dat je weet of je verhoging hebt of niet. Bij een gewone verkoudheid komt koorts niet vaak voor.

2. Let op je reuk- en smaakzin

Hoe goed proef je alles nog? Heb je nog dezelfde reuk- en smaakzin? Of is deze sterk verslechtert? Een van de klachten van corona is namelijk ook verlies van smaak en reuk. Een goede manier om dit te testen is om iets sterks (gember of iets pittigs) te eten. Ga hier voor jezelf na of je dit nog hetzelfde proeft, of dat het opeens heel anders smaakt.

3. Neem voldoende rust

Voel je je niet fit en heb je klachten die lijken op corona, een verkoudheid of een griepje? Neem vooral voldoende rust en blijf lekker thuis. Kruip onder de dekens met je favoriete serie en probeer zoveel mogelijk te social discancing.

Lees ook
Gewoon een griepje of corona? Zó herken je het verschil

4. Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes

Nu je toch thuis moet blijven kun je jezelf net zo goed een beetje verwennen met wat huis-, tuin- en keukenmiddeltjes. Maak bijvoorbeeld een lekkere kop kruidenthee, of neem wat extra vitamineboosters. Zo sterk je hopelijk wat aan en voel je je waarschijnlijk een stuk beter.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: hln.bebeeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee