Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Vanaf morgen: vaccinatiebewijs aanmaken in CoronaCheck-app

Vanaf morgen: vaccinatiebewijs aanmaken in CoronaCheck-app

Vanaf morgen: vaccinatiebewijs aanmaken in CoronaCheck-app

Ben je gevaccineerd tegen het coronavirus? Dan kun je vanaf morgen een vaccinatiebewijs aanmaken in de CoronaCheck-app. Zo kun je naar evenementen zónder dat je een negatieve test hoeft te overhandigen. De bedoeling is dat je er vanaf 1 juli ook mee mag reizen. 

CoronaCheck-app: hoe werkt het?

De CoronaCheck-app kun je downloaden met je smartphone. De app wordt ook wel het vaccinatiebewijs, coronapas, coronpaspoort, vaccinatiepaspoort of COVID-19-cenrtificaat genoemd. Met de app kun je aantonen dat je gevaccineerd bent.

Meer dan alleen vaccinaties

In de app wordt, afhankelijk van jouw situatie, een QR-code aangemaakt. Deze kan worden gescand in situaties waar een toegangstest nodig was, bijvoorbeeld bij concerten. In de app staat ofwel dat je bent gevaccineerd, in het afgelopen halfjaar hersteld bent van corona of dat je een recente negatieve testuitslag hebt.

Vakantie en vaccinatiebewijs

Of je echt een vaccinatiebewijs nodig hebt, hangt af van het land waar je heen gaat. Ieder land mag toeristen eigen regels opleggen. Het kan zijn dat je gevaccineerd moet zijn, maar ook dat je een negatieve testuitslag moet kunnen overleggen. CoronaCheck-app is dan ook niet het verplichte vaccinatiebewijs, maar het is natuurlijk wel makkelijk en het maakt het makkelijker om binnen Europa te reizen.

Lees ook: 
Met corona besmette passagier in het vliegtuig? Zoveel zitplaatsen verder ben je ‘veilig’

Geen smartphone, wel vaccinatiebewijs

Heb je geen smartphone? Dan kun je ook gewoon een papieren bewijs aanvragen op de website van CoronaCheck.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Getty Images