Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Kunnen we nog wel op die welverdiende vakantie nu code rood dreigt?

Kunnen we nog wel op die welverdiende vakantie nu code rood dreigt?

Kunnen we nog wel op die welverdiende vakantie nu code rood dreigt?

Het aantal coronabesmettingen is weer flink aan het stijgen. Zo erg dat Nederland zomaar weer rood dreigt te kleuren. Dat zou funest zijn voor de vakantie van duizenden Nederlanders. Dit betekent het voor je vakantie.

Quarantaine

“Nederland zou half juli op groen komen. Nu gaan we misschien naar rood, zelfs naar donkerrood.” Zegt directeur van reisbrancheorganisatie ANVR Frank Oostdam in het NOS Radio 1 Journaal. Een code-rood kan betekenen dat Nederlanders niet meer welkom zijn in andere landen of aan strenge inreisvoorwaarden moeten voldoen. Zoals bijvoorbeeld twee weken met je bips in quarantaine. Oostdam gaat verder: “De meeste Nederlanders gaan twee, drie weken op vakantie, dus dat is dan uit den boze. Dan kun je je vakantie wel vergeten.”

Oproep

De reisbrancheorganisaties roept Nederlanders op om zich aan de maatregelen te houden zodat de vakantie niet nog verder in gevaar komt. “De mensen hier zijn verantwoordelijk voor het omlaag brengen van de besmettingscijfers. De horeca, clubs, maar ook gemeenten moeten handhaven en toezien op naleving van de regels.”

Lees ook:

Moeten we vrezen voor weer strengere maatregelen? Aantal coronagevallen stijgt met 75 (!) procent

Nieuwe maatregelen

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 5475 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 1815 meer dan een dag hiervoor. Als er door het snel oplopend aantal besmettingen nieuwe maatregelen nodig zijn dan kondigt het kabinet die morgen aan, reageert demissionair minister Hugo de Jonge. “We zien een hele snelle stijging die zich nog niet vertaalt in ziekenhuisopnames, maar het gaat wel snel.” Of die maatregelen nodig zijn ligt aan het spoedadvies van het Outbreak Management Team. Het kabinet vroeg daar gisteren om advies. “Waar we steeds voor hebben ingegrepen was vanwege het beschermen van kwetsbaren en het niet overbelasten van ziekenhuizen. De besmettingen van nu komen in hoge mate voor bij jongeren en die komen niet onmiddellijk in het ziekenhuis.” 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Lindanieuws, NOS | Beeld: Pexels