Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Uitgelekte coronamaatregelen maken horeca kwaad

Uitgelekte coronamaatregelen maken horeca kwaad

Uitgelekte coronamaatregelen maken horeca kwaad

Wederom zijn er coronamaatregelen uitgelekt. En hoewel het gaat om versoepelingen, is de horeca erg teleurgesteld. “Weer blijft de horeca het zwaarst getroffen”, reageert Koninklijke Horeca Nederland. 

Beperkende maatregelen horeca

Volgens bronnen wordt vanaf 25 september de 1.5 meterregel losgelaten, maar blijven de openingstijden voor de horeca beperkt én moeten bezoekers kunnen aantonen dat ze gevaccineerd, getest of hersteld zijn door middel van de CoronaCheck-app. “Waar heel Nederland al afscheid heeft genomen van de 1.5 meter samenleving, verzwaart het kabinet de regels voor de horeca”, zegt Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Waar gebeuren de besmettingen?

De KHN zegt dat de meeste besmettingen niet in de horeca gebeuren, maar in thuissituaties of op school. Bovendien, zo stellen ze, is de vaccinatiegraad rond de 85 procent. “Welke horecaristricties zijn er dan nog nodig?”, vragen ze zich af.

Unmute Us

Afgelopen weekend gingen tienduizenden mensen uit het hele land de straat op om de evenementenbranche open te krijgen onder het protest: Unmute Us. Over de evenementen is nog steeds geen beslissing genomen, zo melden dezelfde bronnen. Wel vindt er vandaag overleg tussen de overheid en de branche plaats.

Lees ook: 
Dít vaccin blijkt het beste te beschermen tegen corona

Mondkapjesplicht OV

Een andere maatregel die naar verluidt nog blijft: de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer. Een woordvoerder van de NS reageert nu tegen NOS: “Als de coronacijfers ertoe nopen dat het mondkapje langer verplicht moet blijven in de trein, dan hebben wij daar uiteraard begrip voor. Wij zijn niet voor of tegen het mondkapje, maar het gaat ons om de consistentie, met name ook op het station. Het is belangrijk dat het begrijpelijk is en blijft voor onze reizigers.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NOS | Beeld: Getty Images