Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Eens of oneens? ‘Net als het niet-handenschudden houd ik me gewoon aan het mondkapjesadvies’

Eens of oneens? ‘Net als het niet-handenschudden houd ik me gewoon aan het mondkapjesadvies’

Corona
Eens of oneens? ‘Net als het niet-handenschudden houd ik me gewoon aan het mondkapjesadvies’

Iedere week plaatsen we een stelling op Facebook en Instagram, omdat we benieuwd zijn hoe jullie over bepaalde dingen denken. Deze week: ‘Nu er een dringend mondkapjesadvies geldt, ga ik me daar net als aan het niet-handenschudden gewoon aan houden’.

Dringend mondkapjesadvies

We verzamelden jullie meningen over deze stelling. Hoe denk jij erover? Klik hier om mee te praten!

Amber: Je doet het om anderen te beschermen. Zou niet weten waarom je een dringend advies aan je laars zou moeten lappen. En stél nou dat het niets uithaalt, dan is er ook geen man overboord. Dan heb je een tijdje een mondkapje gedragen voor niets. Lekker belangrijk.

Bianca: Zeker! En laten we dit nu allemaal eens doen net zoals in alle andere Europese landen. En niet altijd overal over zeuren en demonstreren…

Ingrid: Vanzelfsprekend. Wat is er nu zo moeilijk om je aan een paar simpele regels te houden. Men doet alsof het voor altijd is. Doordat sommigen er maling aan hebben, moeten er steeds strengere maatregels komen en zitten we straks weer met een lockdown.

Anne: Ik ga géén mondkapje dragen. Waar ik woon is nauwelijks iets aan de hand en ik weet hoe mijn sociale leven is.

Claudia: Nee, dat ga ik niet doen. Het is ongeloofwaardig. Afstand houden is belangrijk. En niet een mondkapje die in een jas of tas of broekzak gaat. En heb je klachten… blijf dan thuis!

Linda: Als dat de regel wordt, hou ik mij daaraan, doe het ook al in Duitsland dus zie het probleem niet. #nietzeuren

Lees ook
Eens of oneens? ‘De herfst is verreweg het meest treurige seizoen van het jaar’

Tessa: Nee, daar ga en wil ik me niet aan houden! Schijnveiligheid!

Christine: Als het moet, prima. Maar kom dan eerst met feiten omtrent dat het werkt, zo’n mondkapje. Die zijn er nu niet, dus wie zegt mij dat dit uitmaakt. Het valt of staat niet met dat mondkapje.

Pascal: Ik ga hem op doen, als daar om gevraagd wordt. In de winkel waar ik werk, gaan we ze ook mondkapjes dragen, om het ‘goede’ voorbeeld te geven aan de klanten. Laten we ons aan de regels houden, voor jezelf en je omgeving en niet voor de regering.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Shoppen is altijd een goed idee