Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Onbegrip en woede na quarantaine-uitspraak Peter R. de Vries

Onbegrip en woede na quarantaine-uitspraak Peter R. de Vries

Onbegrip en woede na quarantaine-uitspraak Peter R. de Vries

Zaterdag plaatste misdaadverslaggever Peter R. de Vries een tweet waarin hij de huidige quarantaine-tijd én een gevangenisstraf met elkaar vergeleek. Bij vele viel deze uitspraak niet in goede aarde.

Peter twitterde gisteren: “Ik ben benieuwd of een groot gedeelte van Nederland na een aantal weken mild ‘huisarrest’ nu nog steeds van mening is dat opgesloten zitten in Nederlandse gevangenissen ‘niks voorstelt.’ Opgesloten zitten, geen vrijheid hebben en moeten doen wat anderen zeggen is gewoon zwaar…”

Boze twitteraars

Veel mensen zijn verontwaardigd over deze vergelijking en laten hem dat duidelijk weten.

In totaal ontving Peter meer dan 2000 reacties op zijn omstreden bericht.

Begrip vragen

“Volgens mij bedoelt hij iets te zeggen over hoe het is om zo te leven. Omdat er mensen zijn die denken dat huisarrest/enkelband/gevangenis etc. niks voorstelt. Een luilekkerland is”, twittert ene Monique in een zeldzame comment die Peter juist een hart onder de riem steekt. Dat deed John van den Heuvel ook. Zijn RTL Boulevard-collega nam het gisteren in de show op voor Peter. “Ik denk dat Peter een beetje begrip probeerde te vragen voor mensen die het net als heel veel Nederlanders moeilijk hebben”, aldus John. “Ik ben veel gebeld door mensen die in de gevangenis zitten – ook door bewaarders, overigens – en je moet je toch voorstellen: zij mogen ook geen bezoek ontvangen, ze zitten op meerpersoonscellen met iemand die de hele dag hoest en proest.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Viva & Twitter | Beeld: BrunoPress