Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Een mondkapje in de herfst: hoe gebruik én bewaar je ‘m door de regen?

Een mondkapje in de herfst: hoe gebruik én bewaar je ‘m door de regen?

Corona
Een mondkapje in de herfst: hoe gebruik én bewaar je ‘m door de regen?

Het is weer herfst, wat betekent dat we in de natste periode van het jaar zitten. En nu we bijna overal mondkapjes moeten dragen, kan het nog wel eens lastig worden om deze droog (en hygiënisch) te houden. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet. 

Niet rond laten slingeren

Hoewel we begrijpen dat het verleidelijk is om na het dragen van je mondkapje deze in je broekzak of tas te stoppen, erg hygiënisch is het niet. En laat dat nou net super belangrijk zijn met het coronavirus. In je tas of broekzak zitten heel veel bacteriën. Als je masker hiermee in aanraking komt, is-ie eigenlijk al onbruikbaar.

Onbruikbaar bij vocht

Wist je dat jouw mondmasker weinig zin meer heeft, wanneer-ie ook maar een heel klein beetje vochtig is? De mondkapjes zijn er om je te beschermen tegen luchtdruppels (a.k.a. vocht). Mocht je mondkapje nat of vochtig worden, dan is zijn gehele werking weg. Let daar dus goed op!

Neem ‘m mee in een plastic zakje

Waar laat je m dan wel? Het makkelijkste is om ‘m in een schoon plastic zakje mee te nemen. Zo blijft-ie in ieder geval droog én hygiënisch en kun je het kapje nog gewoon gebruiken. Extra tip: neem een extra mondkapje in het plastic zakje mee. Dan ben je altijd goed voorbereid.

Lees ook
Gewoon een griepje of corona? Zó herken je het verschil

Zorg dat je je mondkapje goed op- en afdoet

Dit is misschien een logische, maar het is er toch een die vaak wordt vergeten: je mondkapje goed op- en afdoen. Op het kapje zelf zitten bacteriën en ziektekiemen (die je dus niet moet aanraken). Pak tijdens het op- en afdoen altijd de touwtjes vast en probeer het middenstuk niet aan te raken. Gooi ‘m weg, of bewaar ‘m in je plastic zakje, and you’re good to go. 

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl, beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee