Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Dinsdag wéér strengere maatregelen verwacht: ‘musea, theaters en bioscopen dicht’, horeca ziet het somber in

Dinsdag wéér strengere maatregelen verwacht: ‘musea, theaters en bioscopen dicht’, horeca ziet het somber in

Corona
Dinsdag wéér strengere maatregelen verwacht: ‘musea, theaters en bioscopen dicht’, horeca ziet het somber in

Het is haast niet te geloven, maar ons leven staat al bijna een jaar op z’n kop vanwege het coronavirus. Gelukkig lijken de cijfers de afgelopen paar dagen te dalen, wat velen vurig doet hopen op een versoepeling van de huidige maatregelen. Helaas wordt door ingewijden het tegenovergestelde verwacht en moeten we ons schrap zetten voor en volgende klap.

Musea, theaters en bioscopen dicht

Het kabinet overweegt nieuwe coronamaatregelen die de groepsgrootte moeten beperken, zoals het tijdelijk sluiten van musea, theaters en bioscopen. Dat zeggen ingewijden op basis van berichtgeving door De Telegraaf en RTL Nieuws.

Andere plannen

Er wordt dinsdag een besluit genomen over de te nemen maatregelen. Nu is er nog geen overeenstemming. Er zouden nog andere plannen op tafel liggen, waarover nog in de hele breedte gediscussieerd wordt. Welke dit zijn, is niet bekend. Wel zou het niet realistisch zijn dat de zwaarste van die plannen worden ingevoerd, zeggen bronnen.

Schrikbarende geruchten

In de uitzending van RTL Nieuws van zondagavond meldde politiek verslaggever Frits Wester wel dat hij in de wandelgangen hoort dat er plannen zijn om de horeca tot 31 december te sluiten. Ook wordt er gesproken over een landelijk vuurwerkverbod voor Oud & Nieuw om de zorg te ontzien en met maximaal twee mensen bij elkaar op straat.

Rutte nog terughoudend

Zondag werd er lang overlegd op het Catshuis. Een deel van het kabinet sprak daar met RIVM-baas Jaap van Dissel over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Er is intensief gesproken over de sociale, economische en medische belangen die samenhangen met de coronamaatregelen. Premier Mark Rutte zei vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie nog geen redenen te zien voor extra coronamaatregelen. Wel is het mogelijk “dienstig” om extra maatregelen te nemen, zodat de daling van het aantal coronabesmettingen sneller gaat. Nieuwe regels moeten wel goed afgewogen worden met mogelijke economische schade, aldus de premier vrijdag.

Persconferentie

Dinsdagavond is er weer een persconferentie met Rutte en coronaminister Hugo de Jonge. Zij geven dan meer duidelijkheid, waarschijnlijk ook over de kerstvakantie en de horecasluiting. De Jonge zei vorige week dat de nu geldende maatregelen tot in december gaan duren, maar dat was nog geen kabinetsbesluit.

Lees ook
De zon of sneeuw opzoeken tijdens de feestdagen, kan dat nog wel dit jaar?

Lagere cijfers geen reden tot juichen

Het aantal coronabesmettingen was zondag onder de 9000 gezakt, terwijl die vrijdag nog boven de 11.000 lagen. Toch blijft de druk op de zorg onverminderd groot. Volgens ingewijden geven de dalende cijfers nog geen reden tot juichen. Beginnen we morgen aan de ‘donkerste’ dagen óóit voor kerst?

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, RTL Nieuws | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee