Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Wat kunnen we verwachten: kabinet komt morgen opnieuw met een persconferentie

Wat kunnen we verwachten: kabinet komt morgen opnieuw met een persconferentie

Wat kunnen we verwachten: kabinet komt morgen opnieuw met een persconferentie

Sinds de coronabesmettingen weer oplopen, zijn Mark Rutte en Hugo de Jonge weer back in actionEn dan bedoelen we natuurlijk de persconferenties die ze geven. Ook voor morgen staat er weer een in de agenda. De grote vraag luidt nu: wat kunnen we deze keer verwachten?

De balans opmaken

Nu we ongeveer een halfjaar verder zijn, is het hoog tijd om de balans op te maken. Zo zou het kabinet volgens ingewijden het nu een logisch moment te vinden om te kijken waar we nu staan. Vooral wanneer we dit vergelijken met omringende landen. Ook gaan zowel Rutte als De Jonge in op de regels voor onder andere zangkoren, nachtclubs en discotheken. Deze zijn sinds de uitbraak van het virus, halverwege maart, dicht. De verwachting is echter dat dit voorlopig nog wel even het geval zal blijven.

Weinig kans op versoepeling

Zo liet Rutte vorige week vrijdag al weten dat een versoepeling er voorlopig nog niet inzit. Dit betekent onder andere dat de nachtclubs en discotheken gesloten blijven, er in de sportschool nog steeds maar een aantal leden tegelijkertijd aanwezig mogen zijn, er in restaurants afstand gehouden moet worden en mondkapjes in het openbaar vervoer verplicht blijven.

Lees ook
NS blundert met mondkapjesicoon en het web ligt krom: ‘Het is een vluggertje geworden’

Mondkapjesplicht voorbij

Echter zetten burgermeesters Famke Halsema (Amsterdam) en Ahmed Aboutaleb (Rotterdam) vorige week een dikke streep door de mondkapjesplicht in drukke delen van de steden. Deze proef ging sinds begin augustus van start, maar is na vandaag niet meer van toepassing. Volgens de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland is het door het mindere weer en het einde van het toeristenseizoen makkelijker om afstand van elkaar te houden, waardoor het niet meer verplicht is om een mondkapje te dragen.

De persconferentie zal morgenavond vanaf 19.00 uur gepland live op NOS te zien zijn.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron & Beeld: NOS