Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Expert legt uit: dit zijn de redenen waarom je huid zo slecht is nu je zoveel thuis bent

Expert legt uit: dit zijn de redenen waarom je huid zo slecht is nu je zoveel thuis bent

Expert legt uit: dit zijn de redenen waarom je huid zo slecht is nu je zoveel thuis bent

Nu we zoveel mogelijk vanuit huis werken en de deur zo min mogelijk uit gaan, wordt de make-uptas daarmee door velen ook zo min mogelijk aangeraakt en voorzien we ons gezicht enkel met wat dagcrème. Je zou denken dat een stralende huid het resultaat zou zijn, maar helaas lijkt dat in veel gevallen toch flink tegen te vallen.

Slechte huid door vele thuiszitten

In plaats van een zacht perzikhuidje doet de thuisquarantaine juist maar weinig goeds voor onze huid. Zo heb je vast al gemerkt dat niet alleen je handen extreem droog zijn door het vele wassen, maar ook onze huid slachtoffer lijkt te worden van het vele thuiszitten. Meer onzuiverheden, puistjes die tevoorschijn komen, een vettige of juist een extreem droge huid, volgens experts is het allemaal te wijden aan het feit dat we een stuk minder buiten komen dan normaal.

Snacks en alcohol

Nu we massaal binnen zitten en daarmee een soort van opgesloten zijn, proberen veel huishoudens er maar het beste van te maken. En dat betekent: comfort food. Bij de wekelijkse boodschappenronde worden er extra veel lekkere dingen ingeslagen, waardoor onze huid het automatisch extra te verduren krijgt. Zo laat huidexpert Sara Waterman weten. “Het is belangrijk om niet te veel te gaan snacken of meer alcohol dan normaal te gaan drinken.”

Vieze huidoliën in beddengoed

Daarnaast zou het vele contact met ons beddengoed en zelfs interieur als banken en stoelen voor meer onzuiverheden in je gezicht kunnen zorgen. Omdat hier vuile resten van je huid achterblijven en je hier continu in aanmerking mee komt, zou dit ervoor kunnen zorgen dat je huid hier geïrriteerd door raakt en dus onzuiverheden gaat vertonen. Geen slecht idee om dit iets vaker dan normaal te verschonen dus.

Lees ook 
Deze dingen moet je eten voor een mooiere huid

Zweet

En dan zijn we er nog niet. Ben je namelijk fanatiek aan het sporten geslagen door middel van home work-outs, dan kan ook dit voor de welbekende huidirritatie gaan zorgen. Want waar we na een lesje in de sportschool vaak gelijk (thuis) de douche induiken, ben je thuis toch meer geneigd om eerst even je avondeten op te peuzelen of de was op te vouwen. Hierdoor trekt het zweet zich in de huid in plaats van dat je het er af spoelt. Ook is het belangrijk om je sportmat na gebruik te reinigen.

Skincare routine

Weer terug naar de huid. Want ook al dragen we veel minder make-up dan normaal, dat betekent niet dat je je skincare routine moet vergeten. Trek ook hier nog steeds de tijd voor uit, ook al zit je de hele dag binnen. Blijf gewoon je huid goed wassen, scrubben en je dagelijkse verzorgingsproducten te gebruiken. Zowel ‘s ochtends als ‘s avonds. Daar ga je niet alleen nu, maar ook na deze periode profijt van hebben.

Stress en slaaptekort

Last but not least: slaaptekort en stress. Het coronavirus is niet alleen verschrikkelijk voor de gezondheid, maar zet tegelijkertijd ook de economie op zijn kop. Grote kans dat jij je ‘s nachts druk maakt of dat je je baan kunt behouden, wat dit voor de toekomst betekent, en ga zo nog maar even door. Hierdoor wordt het een opeenstapeling van slaaptekort en stress, wat beide niet goed is voor je huid en wat dus voor puistjes en andere onzuiverheden kan zorgen.

Probeer je dus zoveel mogelijk te ‘gedragen’ als je normaal doet, en je zult zien dat je puistjes en onzuiverheden uiteindelijk weer minder worden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Tyla | Beeld: iStock