Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Fingers crossed: ‘Mogelijk kunnen álle restaurants half december hun deuren weer openen’

Fingers crossed: ‘Mogelijk kunnen álle restaurants half december hun deuren weer openen’

Corona
Fingers crossed: ‘Mogelijk kunnen álle restaurants half december hun deuren weer openen’

Al sinds half oktober zit een hapje buiten de deur eten er niet in. Vanwege de coronacrisis heeft het kabinet voor de tweede keer dit jaar besloten de horeca volledig te sluiten. Da’s balen voor ons, maar nog véél meer voor de branche. Maar er gloort weer een sprankje hoop aan de horizon: mogelijk kunnen álle restaurants vanaf half december, nét op tijd voor kerst, hun deuren weer openen.

Testfase

Er was in eerste instantie sprake van een test met 25 restaurants. Onder strenge coronavoorwaarden mocht een select groepje horecagelegenheden openen, waarna – in het geval van positieve resultaten – ook de rest van de Nederlandse horeca weer gasten mochten verwelkomen. Dat plan lijkt nu niet in steen gebeiteld. Uiteraard valt of staat dit plan ook met de daling (of stijging) van het aantal besmettingen in ons land.

Experiment overslaan

De politieke redactie van het RTL Nieuws meldt donderdagmiddag op basis van goed ingevoerde bronnen dat mogelijk álle restaurants in Nederland zich kunnen opmaken voor een heropening half december. “Als restaurants strikte voorzorgsmaatregelen in acht nemen, kan het experiment worden overgeslagen en is een heropening van alle restaurants mogelijk”, schrijft de nieuwssite hoopgevend.

Strikte maatregelen

Onder die strikte voorwaarden wordt onder meer verstaan: goede ventilatie, maximaal vier gasten per tafel, speciale looproutes, schermen tussen de tafels en mondkapjes voor zowel personeel als gasten. Regels betreffende vroegere sluitingstijden en het schenken van alcohol zouden daar ook onderdeel van uitmaken. Helaas valt er nog een grote groep horeca buiten de boot. “Een chique restaurant is iets anders dan een bomvol feestcafé op het Leidseplein”, zo legt een bron uit aan de nieuwssite.

Lees ook
Terug naar de gedeeltelijke lockdown: déze maatregelen zijn vanaf donderdag weer van kracht

Spannende ontwikkelingen

Op 8 december verwachten premier Mark Rutte en minister Hugo De Jonge in een nieuwe persconferentie meer duidelijkheid te kunnen geven. Per vandaag bevindt Nederland zich weer in een ‘gedeeltelijke lockdown’, waar déze regels bijhoren. Ondertussen wachten we gespannen af met hoeveel geliefden we straks aan de kersttafel kunnen zitten, maar een woensdag uitgebracht advies van het Outbreak Management Team (OMT) is vast hoopgevend.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee