Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Gevaccineerd? Dan hoef je niet meer in quarantaine na contact met corona-patiënt

Gevaccineerd? Dan hoef je niet meer in quarantaine na contact met corona-patiënt

Gevaccineerd? Dan hoef je niet meer in quarantaine na contact met corona-patiënt

Ben je langer dan veertien dagen geleden gevaccineerd en kom je in contact met iemand die corona heeft? Dan hoef je vanaf donderdag 8 juli niet meer in quarantaine. Zelfs niet als het gaat om nauw contact; bijvoorbeeld als het een van je kinderen of je partner is.

Geen quarantaine als je gevaccineerd bent

Dat betekent dus dat de regels voor mensen die gevaccineerd zijn en die niet-gevaccineerd zijn veranderen. Overigens geldt het niet alleen als je wél geprikt bent, ook als je de afgelopen zes maanden corona hebt gehad en hersteld bent, hoef je niet meer in quarantaine.

Bron- en contactonderzoek

Dit betekent niet dat de GGD stopt met z’n werk doen: iedereen die positief getest wordt, krijgt een bron- en contactonderzoek, zo zegt een woordvoerder van de GGD. Tijdens zo’n bron- en contactonderzoek belt de GGD met iedereen met wie een besmet persoon de afgelopen tijd in contact is geweest.

Lees ook: 
Vanaf morgen: vaccinatiebewijs aanmaken in CoronaCheck-app

Gevaccineerde mensen minder snel in ziekenhuis

Ondanks dat de regels nu allemaal versoepelt zijn, is het niet alleen maar goed nieuws. De coronabesmettingen stijgen flink. Maar er liggen wel weer minder mensen in het ziekenhuis en degene die er belanden, zijn mensen die niet (volledig) gevaccineerd zijn.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: nu.nl | Beeld: Getty Images