Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Rutte maakt bekend: geen nieuwe coronamaatregelen, wel nieuw dringend advies

Rutte maakt bekend: geen nieuwe coronamaatregelen, wel nieuw dringend advies

Rutte maakt bekend: geen nieuwe coronamaatregelen, wel nieuw dringend advies

Tijdens de wekelijkse update over de coronasituatie in Nederland heeft demissionair premier Mark Rutte bekend gemaakt dat er geen nieuwe coronamaatregelen komen. Het huidige pakket blijft dus zoals het is. Wel komt er een dringend advies: lucht je huis. 

Nieuw dringend advies

Het klinkt een beetje als een meester die zegt dat je je potlood moet slijpen als je wil tekenen, maar het advies vanuit de overheid is: lucht je huis. Dit wordt de vierde basismaatregel, naast het anderhalve meter afstand houden, je handen wassen en testen bij klachten. Het advies geldt niet alleen voor thuis, maar ook in winkels, scholen, op het werk en in horecagelegenheden.

Aantal positieve tests gestabiliseerd

Volgens het kabinet is het aantal positieve test gestabiliseerd. “De groei van positieve coronatesten zet niet verder door. Tegelijkertijd is het aantal positieve testuitslagen op het niveau van zo’n 10.000 testen per dag. Dat is te hoog. We moeten echt zorgen dat het naar beneden gaat”, zo zei demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge tegen RTL Nieuws.

Lees ook:
Eerder aan de beurt: tijd tussen eerste en tweede coronaprik vanaf vandaag korter

Geen nieuwe maatregelen

De maatregelen worden dus niet aangepast, zo kwam naar buiten na het wekelijkse overleg dat het demissionair kabinet had met het Outbreak Management Team. Rutte: “Het OMT heeft het epidemiologisch beeld bekeken en geen aanleiding gevonden om te adviseren tot extra maatregelen.” Dat betekent dat horecagelegenheden tot twaalf uur ’s nachts open kunnen blijven, we zoveel mogelijk thuiswerken en verder de basisregels naleven.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Getty Images