Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Frankrijk past regels weer aan: ze willen de vakanties niet verpesten

Frankrijk past regels weer aan: ze willen de vakanties niet verpesten

Frankrijk past regels weer aan: ze willen de vakanties niet verpesten

Eergisteren maakte president Macron bekend dat iedereen boven de twaalf jaar in Frankrijk een ‘coronacertificaat’ zou moeten hebben. Dat zou komen in de vorm van vaccinatiebewijs, 48-uur oude test of herstelbewijs. Maar dat wordt nu teruggedraaid, want: “Frankrijk wil de vakanties niet bederven.”

Vakantie naar Frankrijk

Nadat gisteren bekend werd dat Frankrijk de coronamaatregelen aanscherpt, zagen veel mensen hun vakantie in het water vallen. Dat wilde de Franse minister van Volksgezondheid, Olivier Véran, niet en daarom maakte hij bekend dat de aangescherpte regels nog niet gelden voor kinderen van twaalf tot en met zeventien jaar.

Nieuwe coronamaatregelen Frankrijk

Het idee was dat iedereen boven de twaalf jaar vanaf 1 augustus een coronacertificaat zou moeten laten zien voor openbare gelegenheden. In pretparken, musea, restaurants, café’s en winkelcentra, bijvoorbeeld. Dat is dus nu afgeschaft voor tieners. Wel moeten zij op deze plekken een mondkapje dragen. Het certificaat gaat voor hen pas in vanaf 30 augustus.

“Vakanties niet bederven”

De reden dat de Franse minister van Volksgezondheid het besluit heeft teruggedraaid, is omdat hij de vakanties niet wil bederven. Gezinnen met ongevaccineerde kinderen onder de achttien jaar kunnen nu dus alsnog op vakantie naar Frankrijk zonder dat het hoog in de kosten loopt omdat ze iedere twee dagen een coronatest moeten laten doen.

Lees ook: 
Vanaf morgen: vaccinatiebewijs aanmaken in CoronaCheck-app

Wat dient als coronacertficiaat in Frankrijk?

Het coronacertificaat wordt in Frankrijk de ‘pass sanitaire’ genoemd. Het is geldig als iemand minimaal een week geleden een tweede prik heeft gehad. Om Frankrijk binnen te komen moeten reizigers minimaal twee weken geleden hun vaccinatie hebben gekregen. Voor Nederlanders geldt dat het gele boekje als certificaat dient of de CoronaCheck-app, zo meldt de ANWB. Met de QR-code kan Frankrijk zien met welk vaccin iemand gevaccineerd is. Sta je bij de grens en ben je niet gevaccineerd? Dan moet je ter plekke een test laten uitvoeren.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Getty Images