Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > #FRIEDEPIEPEL-protestant Famke Louise blijkt betaald door overheid voor coronacampagne

#FRIEDEPIEPEL-protestant Famke Louise blijkt betaald door overheid voor coronacampagne

Corona
#FRIEDEPIEPEL-protestant Famke Louise blijkt betaald door overheid voor coronacampagne

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid vindt de oproep van een aantal bekende Nederlanders om de coronaregels niet meer te volgen ‘onverantwoord’. Daarnaast verbaast hij zich over het feit dat Famke Louise sympathie heeft voor de oproep. De zangeres slash influencer blijkt afgelopen voorjaar immers nog betaald te zijn door de overheid voor een coronacampagne.

Duizenden euro’s voor Famke

Begin dit jaar heeft een aantal influencers zich op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid ingezet voor de campagne om jongeren te wijzen op het belang van coronamaatregelen. Zo ook Famke, wiens deelname hieraan bevestigd is door een woordvoerder van de overheidscommissie Covid-19. In mei plaatste ze drie video’s op haar Instagram, waarin ze de maatregelen promoot. De zangeres zou hier “enkele duizenden euro’s” voor gekregen hebben.

‘Voortschrijdend inzicht’

De minister snapt de keuze om mee te protesteren dan ook niet. Op Instagram verklaart ze aan haar ruim één miljoen volgers: “Dit is voortschrijdend inzicht. Hoe langer we leven in coronatijd in 2020, hoe meer ik ervan overtuigd ben dat alle maatregelen en de gevolgen daarvan erger zijn dan de kwaal. Ik hoop dat iedereen zijn gezonde verstand gebruikt. Ongeacht wie mij betaalt voor campagnes, als ik het er niet meer mee eens ben, zeg ik dat gewoon. Dat heet vrijheid van meningsuiting.”

‘Betaal maar terug’

Rob Jetten, die zich vanmorgen ook negatief uitliet over de protestbeweging, vindt dat Famke Louise het geld dat ze kreeg voor de campagne, moet terugbetalen. Dat laat de D66-voorman op Twitter weten. “Betaal maar terug. Of liever: geef het aan een goed doel. #ikdoewelmee”, schrijft Jetten daarover op Twitter. Voor de betaalde campagne trok het ministerie in totaal zo’n € 65.000 uit.

‘#IkDoeNietMeerMee is onverantwoord’

Hugo de Jonge wil binnenkort met een aantal van de actievoerende BN’ers in gesprek gaan, laat hij weten. “Vragen is goed, kritiek is prima, maar #ikdoenietmeermee is onverantwoord. Om kwetsbare mensen te beschermen, om te zorgen dat de zorg het volhoudt, moeten we juist wel meedoen – allemaal”, aldus de minister. Naast Famke Louise lieten ook Gers Pardoel, Lange Frans, Tim Douwsma, Bizzey, Brace, dj Hardwell, Thomas Berge en dj Mental Theo zich negatief uit over het coronabeleid van het kabinet. Zij vinden dat de overheid te weinig duidelijkheid geeft en “kritische artsen de mond snoert”.

Lees ook
Coronaregels verdelen BN’er-land in 2 kampen: woede om #IkDoeNietMeerMee van verschillende sterren

Viruswaarheid

Vandaag blijkt de gebruikte hashtag een initiatief van Willem Engel, de voorman van Viruswaarheid. De protesterende BN’ers blijken allen onderdeel van een Whatsappgroep opgericht door Engel. “Ik zou mezelf niet de bedenker van het plan noemen, dat is te veel eer. Maar ik ben wel medebedenker”, vertelt Engel aan het ANP. Tim Douwsma vertelt aan het ANP dat hij vooral meedoet “uit een goed hart”. De zanger zeg het belangrijk te vinden dat kritische artsen en wetenschappers een platform krijgen. “Ik krijg er niet voor betaald, niemand heeft me dit opgedragen. Ik doe dit als bezorgde vader.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Story | Beeld: BrunoPress

Shoppen is altijd een goed idee