Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Coronamaatregelen in Frankrijk en Spanje aangescherpt

Coronamaatregelen in Frankrijk en Spanje aangescherpt

Coronamaatregelen in Frankrijk en Spanje aangescherpt

Staat er een vakantie naar Spanje of Frankrijk op de planning? Dan moet je rekening houden met de strengere coronamaatregelen. Omdat het coronabesmettingscijfer zo snel oploopt, zijn er nieuwe beperkende maatregelen van kracht. 

Mag je nog reizen buiten Nederland?

Vooropgesteld: zoals het er nu uitziet kun je gewoon buiten Nederland je vakantie doorbrengen. Maar het is wel iets minder vrij dan je wellicht gewend bent. In Frankrijk, Spanje en Griekenland zijn namelijk alweer aangescherpte maatregelen afgekondigd. Bovendien bestaat er een grote kans dat veel regio’s uit Nederland naar ‘zeer ernstig’ gaan en dat het daardoor moeilijker wordt voor Nederlanders om zich buiten ons eigen land te begeven.

Coronamaatregelen Frankrijk

Gisteren maakte president Macron bekend dat vanaf 1 augustus alle Fransen en bezoekers boven de twaalf jaar een gezondheidspas moeten hebben. Die gezondheidspas is vergelijkbaar met de CoronaCheck-app in Nederland en krijg je alleen als je gevaccineerd bent, een negatieve test hebt van maximaal 48 uur oud of hersteld bent van corona. De pas moet je laten zien in alle openbare ruimtes: een café, restaurant of winkelcentrum, bijvoorbeeld. Frankrijk staat momenteel nog op ‘geel’. Dat betekent dat ernaartoe reizen niet wordt afgeraden en dat je bij terugkomst niet in quarantaine hoeft, maar dat er wel risico’s gelden. Het is nog niet duidelijk of de CoronaCheck-app als bewijs kan dienen in Frankrijk.

Coronamaatregelen Spanje

Ook in Spanje zijn er weer meer besmette mensen. De coronamaatregelen zijn aangescherpt. In Catolonië is een plan ingediend om alle openbare activiteiten tot max. 00.30 uur te laten duren. Mensen mogen nog maar in groepen van maximaal tien personen bij elkaar komen. In Valencia is opnieuw een avondklok van kracht: tussen 01.00 en 06.00 moet iedereen binnenblijven. Het reisadvies naar Spanje is nog steeds oranje, dus het wordt aangeraden daar alleen heen te reizen voor noodzakelijke reizen.

Lees ook: 
Vanaf morgen: vaccinatiebewijs aanmaken in CoronaCheck-app

Coronamaatregelen Griekenland

Vanaf aankomende vrijdag zijn in Griekenland alleen volledig gevaccineerde mensen welkom, zo vertelde premier Kyriakos Mitsotakis gisteren. Dit geldt niet alleen voor het vaste land, maar ook voor alle Griekse eilanden. Het bewijs van vaccinatie moet je laten zien bij alle openbare gelegenheden. De kleurcode van de eilanden is daar wel nog steeds groen en voor het vaste land is het kleurcode geel.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws, NU.nl, NOS | Beeld: Getty Images