Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Is dit hét (hilarische) bewijs dat de kappers weer open gaan? ‘Rutte heeft volgende week een afspraak’

Is dit hét (hilarische) bewijs dat de kappers weer open gaan? ‘Rutte heeft volgende week een afspraak’

Is dit hét (hilarische) bewijs dat de kappers weer open gaan? ‘Rutte heeft volgende week een afspraak’

Al maanden mogen de kappers hun werk níet uitvoeren en ontwikkelen we langzaam maar zeker allemaal een coronakapsel. Waar de één zelf het heft in handen neemt (we noemen een Isa Hoes, die haar eigen coupe verpestte), laat de ander zijn of haar lokken groeien tot we de schaar er weer in kunnen laten zetten. Eén ding is in elk geval zeker: we kunnen niet wachten tot we weer plaats mogen nemen in de kappersstoel. Om erachter te komen of we weer een knipbeurt kunnen inplannen na 2 maart, haalde dj Frank Dane (39) in zijn ochtendshow op Radio 538 iets geniaals uit. Kunnen we daaruit opmaken dat we een plekje in onze agenda kunnen blokken?

Kappers weer open?

Vanavond staat er weer een nieuwe persconferentie op het programma. Voorafgaand hieraan is er – inmiddels traditiegetrouw te noemen – alweer het een en ander uitgelekt over de maatregelen. Zo zou de avondklok van kracht blijven, maar lijkt het erop dat middelbare scholen wél weer de deuren mogen openen. Ook gaat het gerucht dat de kappers na 2 maart weer aan het werk mogen.

Bellen met de kapper van Rutte

Om te achterhalen of de kappers daadwerkelijk weer open mogen, heeft Frank vanochtend de telefoon gepakt en een belletje gepleegd naar de kapper van Mark Rutte. Hij weet de dj (stamelend, dat wel) te vertellen dat de premier een afspraak heeft ingepland en volgende week zaterdag – op 6 maart, dus – geknipt zal worden. Dane trekt daaruit de conclusie dat vanavond inderdaad onthuld zal worden dat de kappers vanaf aankomende week weer opengaan en feliciteert de man met het goede nieuws. Hier kun je het fragment terugluisteren.

Jaar vooruit gepland

Wanneer de afspraak van Rutte gemaakt is, wil de kapper niet loslaten. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft daar wél een antwoord op, nadat het telefoongesprek op de radio te horen was. Volgens de overheidsinstantie laat de premier zijn afspraken bij de kapper een jaar vooruit plannen. De afspraak die staat voor 6 maart zou dan ook gemaakt zijn vóórdat de kappers in december hun deuren moesten sluiten. “Maar hij gaat pas weer zodra het mag”, luidt de verklaring van de RVD.

Lees ook
Eerste berichten in aanloop naar nieuwe persconferentie: middelbare scholen open, avondklok blijft

Vanavond persconferentie

Of de premier volgende week zaterdag daadwerkelijk in de kappersstoel plaatsneemt, daar wilde de woordvoerder niet op vooruitlopen. Rutte en coronaminister Hugo de Jonge geven dinsdagavond om 19.00 uur weer een persconferentie, waarin bekend wordt gemaakt of de coronamaatregelen na 2 maart worden versoepeld. Deze informatie is al uitgelekt na het overleg in het Catshuis van afgelopen zondag.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, Radio 538 | Beeld: Brunopress