Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Bewezen: als je weinig beweegt, is de kans op overlijden aan corona groter

Bewezen: als je weinig beweegt, is de kans op overlijden aan corona groter

Bewezen: als je weinig beweegt, is de kans op overlijden aan corona groter

Wandel jij na ruim een jaar coronacrisis nog steeds braaf iedere dag? Of haal jij je sportmatje dagelijks tevoorschijn voor een workout at home? Goed bezig! Uit nieuw onderzoek dat gepubliceerd werd in het vakblad British Journal of Sports Medicine blijkt dat mensen die weinig bewegen sneller overlijden aan corona. Dus waar jij dacht dat je simpelweg tegen de coronakilo’s aan het strijden was, werk je aan een veel groter doel.

Risico’s bij corona

Volgens het onderzoek hebben mensen die veel zitten en weinig actief zijn meer kans om aan corona te overlijden. Weinig bewegen vergroot die kans zelfs meer dan roken, obesitas of een hoge bloeddruk. De enige twee factoren die meer risico op overlijden aan corona meebrengen dan weinig bewegen zijn ouderdom en het hebben ondergaan van een orgaantransplantatie.

Onderzoek

Het onderzoek werd gehouden onder 48.440 coronapatiënten. Dit waren patiënten van allerlei verschillende leeftijden, met een gemiddelde leeftijd van 47 jaar. Uit het onderzoek bleek dat deelnemers die aangaven geen actieve levensstijl te hebben gehad tijdens de coronacrisis twee keer zoveel kans hadden om in het ziekenhuis te belanden dan mensen die wel een actieve levensstijl hadden.

IC en overlijden

Dat is een enorm verschil, maar de onderzoeksresultaten gaan nog verder. Zo hadden de patiënten met een inactieve levensstijl 73% meer kans om op de intensive care te belanden en de kans op overlijden was 2,5 keer zo groot.

Lees ook
Vervelend vooruitzicht: ‘Coronavaccin is mogelijk na een jaar al niet meer effectief’

Gratis tip: de ABBA-workout

Motiveren deze schokkende cijfers je om meer te bewegen? Maar ben je dat wandelen helemaal zat en vind je thuis sporten vaak saai? Goed nieuws! Wij hebben een workout-video voor je gevonden waar je gegarandeerd vrolijk van wordt. Personal trainer Emily Thorne heeft namelijk een heuse ABBA-workout bedacht. Deze video gaat hartstikke viral omdat ‘ie zo leuk is!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Womens Health | Beeld: iStock