Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Nieuwe corona-persconferentie: níet alleen bibliotheken, theaters en bioscopen vanaf woensdag gesloten…

Nieuwe corona-persconferentie: níet alleen bibliotheken, theaters en bioscopen vanaf woensdag gesloten…

Corona
Nieuwe corona-persconferentie: níet alleen bibliotheken, theaters en bioscopen vanaf woensdag gesloten…

Vanavond spreken premier Rutte en miniser Hugo de Jonge Nederland om 19.00 uur opnieuw toe om de huidige coronamaatregelen te bespreken én nieuwe maatregelen aan te kondigen. Duidelijk is al dat we wéér gaan inleveren op onze vrijheden en dat niet alleen de horeca de deuren gesloten moet houden…

Overal dichte deuren

Maandag schemerde al door dat musea, bioscopen, theaters en andere podia voor tenminste twee weken dicht moeten. Later op de dag kwamen daar nog bibliotheken, pretparken en dierentuinen bij. Dinsdag wordt vermoed dat helaas ook zwembaden en sauna’s zich bij dat rijtje moeten aansluiten, dat melden bronnen aan RTL Nieuws. De maatregelen gaan gelden voor ten minste twee weken en gaan op woensdagavond om 22 uur in.

Vakantie? Nou, nee dus

Bronnen van de NOS melden dat het kabinet verder niet alleen zal afraden in de kerstvakantie thuis te blijven, maar ook daarvoor én daarna. Gevraagd zal worden de komende maanden niet naar het buitenland te reizen, óók niet naar ‘gele’ gebieden. Begin dit jaar raakten mensen besmet tijdens vakanties naar sneeuwgebieden in Italië en Oostenrijk. Daarna versrpeidde het virus zich in Nederland (en de rest van Europa) als een lopend vuurtje. Volgens het OMT zijn “vele honderden, vooral jongere personen” ook tijdens de zomervakantie besmet geraakt.

Three is a crowd

De maximale groepsgrootte op straat gaat van vier naar twee, meldt de NOS verder. Ook het aantal mensen dat aanwezig mag zijn bij een bruiloft of uitvaart gaat omlaag naar respectievelijk twintig en dertig personen. Sportscholen zouden wel de deuren open mogen houden, omdat sport een te belangrijke lichamelijke en mentale uitlaatklep voor mensen is, zegt het kabinet. Maar mensen mogen er niet sporten in groepslessen.

Lees ook
Dinsdag wéér strengere maatregelen verwacht: ‘musea, theaters en bioscopen dicht’, horeca ziet het somber in

Persconferentie

De nieuwe sluitingen bovenop de sluiting van de horeca zijn volgens het kabinet nodig om het aantal nieuwe coronagevallen meer en sneller omlaag te krijgen. Om 19.00 uur wordt het complete pakket aan maatregelen bekendgemaakt en toegelicht door Rutte en De Jonge.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NOS, ANP | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee