Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Corona > Vakantie naar Algarve? Reisadvies weer naar oranje

Vakantie naar Algarve? Reisadvies weer naar oranje

Vakantie naar Algarve? Reisadvies weer naar oranje

Heb je een vakantie naar de Portugese regio Algarve op de planning staan? Dan zul je flink balen van dit nieuws: vanaf morgen is het reisadvies naar de Algarve namelijk weer oranje. Als je nu nog op de zonnige vakantiebestemming zit, moet je bij thuiskomst een negatieve test óf vaccinatiebewijs laten zien, maar hoef je niet in quarantaine. 

Van geel naar oranje Algarve

Dat de regio van geel naar oranje gaat, komt niet geheel uit de lucht vallen. Het aantal besmettingen loopt daar namelijk al een tijdje snel op. Vorige week werd er zelfs het hoogste aantal besmettingen gemeten sinds februari. De verandering van de kleurcode houdt in dat je, ook als je al gevaccineerd bent, alleen voor noodzakelijke reizen die kant op mag.

Oorzaak stijgende besmettingscijfers Portugal

De oorzaken voor de stijgende besmettingscijfers in Portugal zijn, volgens Portugal zelf, duidelijk: de nieuwe deltavariant van het coronavirus én ongevaccineerde jongeren. Zowel Portugese jongeren als vakantiegangers vanuit Nederland en Engeland.

Lees ook: 
Gevaccineerd? Dan hoef je niet meer in quarantaine na contact met corona-patiënt

Vakantie naar het buitenland in coronatijd

Het ministerie van Buitenlandse Zaken houdt alle landen goed in de gaten wat betreft corona. De informatie wordt bijna dagelijks geupdatet via nederlandwereldwijd.nl. Bekijk voor je op reis gaat dus altijd even de actuele informatie. Je kunt daar ook meteen zien welke inreismaatregelen er gelden. Want dat een land geel of groen is, betekent niet dat je van te voren niets hoeft te regelen. Zo kan het zijn dat je als nog een vaccinatiebewijs moet hebben of in het land zelf nog beperkende coronamaatregelen gelden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Getty Images