Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Tessa: ‘Ik ben soms jaloers op vriendinnen met maar één kind’

Tessa: ‘Ik ben soms jaloers op vriendinnen met maar één kind’

Tessa: ‘Ik ben soms jaloers op vriendinnen met maar één kind’

Hij pakt de buggy, zij wikkelt de baby in een dekentje. Hij warmt de fles op, zij zit met de kleine lekker op de bank. Zij slaapt, hij gaat er ‘s nachts een keer uit. Als je als stel samen één kind krijgt, verdeel je gemakkelijk alle taken.

Ik kreeg gelijk twee kinderen toen ik 29 jaar was: een tweeling. Dubbel geluk, ja. Maar ook dubbel zo druk, vanaf dag één.

Alles keer twee

En dus ben ik stiekem wel eens jaloers op mijn vriendinnen die maar één kind hebben gekregen. Zij doen alles samen met hun partners en dus hebben ze maar de helft van het werk. Alles wat zij doen, doe ik keer twee. Niet dat ik het erg vind natuurlijk, want ik ben dol op Bodi en Daaf en zou geen seconde anders willen. Het is een voorrecht om moeder te mogen worden van een tweeling. Maar het maakt me wel een beetje eenzaam. Ik begrijp namelijk niet hoe het leven is met ‘maar’ 1 kind. En anderen begrijpen mij niet, hoe het leven is met twins.

Laatst was Bodi een dag ziek thuis. Hij bleef lekker bij mama, terwijl ik Daaf naar opa en oma bracht. De hele dag hebben we samen gekletst, boekjes gelezen op de bank onder een kleed en lekker geknuffeld. We zongen liedjes van Juf Roos en we aten banaan en rozijnen. Het was de eerste keer dat ik een hele dag maar 1 kind had: en eerlijk? Ik vond het een makkie. Alle focus en aandacht 1 op 1, is echt anders dan als moeder je tijd constant moeten verdelen. Ik genoot van de dag met Bodi, en volgens mij vond Bodi het ook wel even fijn zonder broertje.

Jaloers blijven

Toen Daaf eenmaal weer thuis was, was het gelijk weer lekker chaotisch en druk. Eten koken, opruimen, badje, pyjama aan, alles hop, gewoon weer keer twee. Gelukkig weet ik niet beter en doe ik het allemaal automatisch twee keer zo snel, denk ik. Tweelingmoeders móeten nu eenmaal wel. En ja, soms zal ik nog wel eens jaloers kijken naar stellen die het allemaal samen kunnen doen. Net zoals anderen weer jaloers naar mij kijken, als ze zien wat voor dubbele rijkdom ik in mijn tweelingbuggy heb zitten. Zo is het natuurlijk óók.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tess (@tessaheinhuis)

Tessa Heinhuis (31) is redactiemanager online van Flair. Ze woont sinds kort in Bussum met haar man Billy en hun zoontjes, Bodi en Daaf (2). Op Flair schrijft ze over hoe het eerlijk en écht is om moeder te zijn van een tweeling.