Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > ‘Een gemiddelde vrouw wisselt vaker van huis dan van bedpartner’

‘Een gemiddelde vrouw wisselt vaker van huis dan van bedpartner’

‘Een gemiddelde vrouw wisselt vaker van huis dan van bedpartner’

Twee jonge kinderen van bijna 2 jaar. Een fulltime baan. Een huis gekocht. Dat huis verbouwen én dus over een paar weken verhuizen.

Tja, soms snap ik het wel, dat ik eens gaap.

Genieten

Maar klagen? Natuurlijk niet. Want hóe leuk is het om je eigen huis te verbouwen? Het helemaal te maken zoals je dat zelf in je hoofd hebt? Natuurlijk schrik ik ook wel een beetje van al het afval en alle gaten in de muren en de plafonds. Een wand die wordt gesloopt. Een leiding hier, een stopcontact daar. OMG, komt dat binnen nu en 3 weken nog wel goed? Ach, iedereen die ooit in een verbouwing/verhuizing heeft gezeten, herkent het vast: het is een geweldig project. Elke dag zie je weer iets nieuws gebeuren én doe je zelf natuurlijk ook mee met het slopen en sjouwen. Een muur eruit, de vloer geschuurd, de muren geverfd. Hop, ik maak de trap zelf mooi mat zwart. Het is zó cool om je eigen paleis in te richten en daar geniet ik elke dag van. Het is een feest om naar m’n eigen bouwval te kijken, ik maak geen grap. Nu nog een bouwval, maar straks… Oelala. Het liefst nodig ik élke Flair-lezeres uit om te komen kijken. Over een paar weken dan 😉

De statistieken

Wisten jullie trouwens dit al over verhuizen en verbouwen?

  • Per dag verhuizen er 4000 mensen in Nederland
  • Een gemiddeld mens wisselt vaker van huis dan van bedpartner
  • 40% van de mensen die verhuisd zijn voelt zich pas thuis in hun nieuwe huis zodra ze geen post meer ontvangen van de vorige bewoners
  • 47% van de autorijdende managers staat liever dagelijks in de file, dan dat ze moeten verhuizen voor hun baan. Toch ziet 6% het werk als reden om te verhuizen.
  • En, die zal je niet verbazen: de helft van de stellen ervaart stress tijdens het inpakken en verbouwen

Tja. Ik behoor dus tot die helft die daar géén stress van krijgt. Ik vind het te gék. Met een kop koffie extra kom ik met kinderen en een stapel verhuisdozen de dag wel door. Op naar nieuwe avonturen, toch?

Tessa Heinhuis (31) is redactiemanager online van Flair. Ze woont in Amsterdam met haar man Billy en hun zoontjes Bodi en Daaf (bijna 2). Ze schrijft voor Flair over het eerlijke tweelingmoederschap: je kunt de persoonlijke en grappige verhaaltjes over Bodi en Daaf ook elke week lezen in Flair (in de rubriek; Eerst Nog Even Dit)

Volg hier de verhuizing van Tessa op de voet:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tess (@tessaheinhuis)

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Bravo Verhuizingen | Beeld: Getty

Shoppen is altijd een goed idee