Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Bijzonder moment voor Nick en Kirsten Schilder: ‘Meer moeite mee dan ik had gedacht’

Bijzonder moment voor Nick en Kirsten Schilder: ‘Meer moeite mee dan ik had gedacht’

Bijzonder moment voor Nick en Kirsten Schilder: ‘Meer moeite mee dan ik had gedacht’

Kirsten Schilder (37) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (7) en Jackie (3). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven. 

Tienerdochter

“Tien. Ik moet zeggen dat ik er meer moeite mee heb dan ik had gedacht. Nick en ik hebben sinds afgelopen weekend gewoon een tienerdochter! Tien jaar geleden kwam Nikki in ons leven en die jaren lijken omgevlogen. Ik heb echt geen idee waar ze zijn gebleven. Als ik foto’s van toen terugkijk, zie ik alleen maar jonge koppies. Dat Nikki enorm veranderd is, is gelukkig geen verrassing. Dit geldt ook voor Nick en natuurlijk niet voor mij. Mijn ouders en mijn schoonouders zijn van begin vijftig naar net voorbij de zestig gegaan. Daar zijn wij natuurlijk alleen maar dankbaar voor. Maar dat alles zo in ‘Thalysvaart’ is gegaan, overvalt me wel.”

Niet vanzelfsprekend

“Als ik die voorbijgevlogen tien jaren bij Nikki’s huidige leeftijd optel, is ze twintig. Dat houdt in dat wij dan bijna vijftig zijn en onze ouders in de zeventig. Natuurlijk ben ik me ervan bewust dat dat niet vanzelfsprekend is en dat we alle momenten moeten koesteren. En dat is misschien juist iets waar ik me de komende tijd meer mee bezig wil houden. Op 16 januari 2011 kwam Nikki na een voorspoedige bevalling iets voor middernacht ter wereld. Haar huiltje, haar geur, haar indrukwekkende volle bos met zwarte haartjes en de plooitjes in haar armen herinner ik me als de dag van gisteren, of op z’n laatst vorige week.”

‘Het meisje dat ons vader en moeder heeft gemaakt, is nu een tiener’

“Ik weet nog goed dat we bij thuiskomst in onze vorige woning de Maxi-Cosi op de bank zetten en elkaar enigszins hulpeloos aanstaarden. En nu? We hadden een dochter, maar wat nu? Geen idee wat wij als kersverse ouders precies moesten doen. Dat die onzekerheid zelfs bij onze derde nog aanwezig was, had ik op dat moment wel graag willen weten. Ook had ik toen graag willen weten dat ik optimaal moest gaan genieten van alle fases die vaak onaangekondigd in elkaar overlopen. Had ik niet meer moeten genieten van het klein zijn? Hadden we wel zo snel voor een tweede moeten gaan? Hebben we daardoor voldoende aandacht kunnen besteden aan Nikki? Heb ik wel alles uit haar eerste tien levensjaren gehaald?”

Onnozele vragen

“Ik word echt stapelgek van alle onnozele vragen die ik mezelf stel. Onnozel in die zin, dat er nu toch niks meer aan te veranderen is. Het meisje dat ons vader en moeder heeft gemaakt, is nu een tiener. Op het volgende decennium kunnen we samen invloed uitoefenen. En hoewel ik niet ontevreden ben over de hoeveelheid tijd die ik als moeder met onze kinderen heb kunnen doorbrengen, wil ik er het liefst nog meer uithalen.”

Lees ook 
Kirsten Schilder gooit het over een andere boeg: ‘Ik denk dat dit weleens zou kunnen werken’

Goede voornemens

“Ik heb goede voornemens met betrekking tot de komende tien jaar. Nog meer samen met ze doen, nog meer spelletjes spelen, ze misschien iets vroeger naar bed brengen, waardoor ik wat langer met ze kan praten om naar hun verhalen te luisteren. En meer tijd en aandacht vrijmaken: dus ook minder met mijn telefoon bezig zijn. Ironisch genoeg, terwijl ik dit typ, ben ik op mijn mobiel door Nikki’s babyfoto’s aan het scrollen. Maar daarvoor mag mama de joker inzetten…”

Deze column van Kirsten Schilder komt uit Flair 03-2021. Deze editie ligt vanaf 20 januari in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kirsten Schilder (@kirsten_schilder)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kirsten Schilder (@kirsten_schilder)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kirsten Schilder (@kirsten_schilder)

Beeld: Bart Honingh, Instagram