Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Miljuschka geniet van kostbare me-time, maar ondervindt óók nadelen: ‘Daar zit ik dan te zitten’

Miljuschka geniet van kostbare me-time, maar ondervindt óók nadelen: ‘Daar zit ik dan te zitten’

Miljuschka geniet van kostbare me-time, maar ondervindt óók nadelen: ‘Daar zit ik dan te zitten’

Miljuschka Witzenhausen (35) is tv-kok, presentator en culinair blogger. Ze is samen met Philip en heeft twee kinderen, Rembrandt (10) en Felina (8). Elke week schrijft ze in Flair over haar rollercoasterleven.

Me-time

“O, wat heerlijk, even een paar uur het huis helemaal voor mij alleen. Even geen partner die de badkamer binnenloopt terwijl ik sta te douchen en wil weten waar hij zijn telefoon heeft gelaten. Even geen kinderen die vijf minuten voordat we de deur uit moeten een glas jus d‘orange omstoten, waardoor ik totally dressed for work over de vloer kruip om de troep nog snel even op te ruimen. Geen werklui die per ongeluk de stoppen door hebben laten slaan en echt even in de stoppenkast moeten duiken, terwijl ik bezig ben met het opnemen van een story voor Instagram.”

Schaars moment

“Er is op dit moment helemaal niemand die mij niet wil storen, maar toch even iets moet vragen, weten of hebben. Zelfs de vrolijk kwispelende staart van de hond is er niet om mijn aandacht op te eisen. En ik weet maar al te goed: dit is een uitermate schaars moment. Wat zal ik met deze kostbare uurtjes tijd voor mezelf gaan doen? Ik ga even heerlijk uitgebreid in bad en op mijn gemak mijn haar wassen. Even geen gehaast. Even niet met de zeep nog in mijn haar onder de douche vandaan springen omdat de broodtrommels voor school nog ingepakt moet worden. Even geen ruzie met de föhn, omdat mijn haar niet snel genoeg droogt en ik al weer de auto in moet. Nee, ik ga mezelf eens even heerlijk vertroetelen.”

‘Hoe fijn is het om daar even rustig de tijd voor te kunnen nemen, zonder dat er – alweer – om je geroepen wordt’

Warme deken

“Met dat zalige vooruitzicht ren ik als gedragen door de wind naar de badkamer, zet het bad aan en plons erin. Wat houd ik toch van het water dat me als een warme deken omsluit. Na een halfuurtje totale ontspanning strek ik mijn arm uit naar de shampoofles en knijp erin. Er komt niets uit. Ik houd de fles een aantal minuten op zijn kop en probeer het nog een keer. Maar er komt echt niets uit. Is er nou níémand die bedenkt het even te melden als de shampoo op is, denk ik lichtelijk geïrriteerd.”

Lege shampoofles

“Maar, denk ik er meteen achteraan: ik laat die kostbare tijd voor mezelf toch niet verpesten door een lege shampoofles? Als ik heel even uit bad stap, pak ik uit het badkamerkastje zo weer een nieuwe. Niet dus. De voorraad shampoo is uitgeput. Ietwat zwaarder geïrriteerd bedenk ik dat haren wassen er op dit moment niet inzit. ‘Wat maakt het uit. Geniet van de kostbare uurtjes alleen-tijd die je nog overhebt’, zeg ik en ik trakteer mezelf op een comfortabel zittend joggingpak.”

Lees ook 
Miljuschka over plantblindheid: ‘Mijn aandacht werd er gelijk door gegrepen’

Relaxed en volledig ontlast

“Op weg naar een kop koffie op de bank, loop ik nog even langs het kleinste kamertje. Hoe fijn is het om daar even rustig de tijd voor te kunnen nemen, zonder dat er – alweer – om je geroepen wordt. Of er ongeduldig op de deur wordt geklopt. Relaxed en volledig ontlast, strek ik mijn arm uit naar de wc-rolhouder. Die is leeg. Dan maar een reserverol. Die zijn op. Daar zit ik dan te zitten. Van mij mag die alleen-tijd nu wel weer voorbij zijn.”

Deze column van Miljuschka komt uit Flair 48. Deze editie ligt vanaf 25 november in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Beeld: Bart Honingh