Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Miljuschka sluit 2020 af met belangrijke beslissing: ‘Het is tijd om vooruit te kijken’

Miljuschka sluit 2020 af met belangrijke beslissing: ‘Het is tijd om vooruit te kijken’

Miljuschka sluit 2020 af met belangrijke beslissing: ‘Het is tijd om vooruit te kijken’

Miljuschka Witzenhausen (35) is tv-kok, presentator en culinair blogger. Ze is samen met Philip en heeft twee kinderen, Rembrandt (11) en Felina (8). Elke week schrijft ze in Flair over haar rollercoasterleven.

Oud en nieuw

“Nog een paar dagen en het is oudjaar. Dan nemen we onder het genot van oliebollen en appelflappen afscheid van 2020 en verwelkomen met klinkende champagneglazen het nieuwe jaar. Waar anders mijn gedachten van het een naar het ander op mijn to-dolijst schieten, gooit de komst van de jaarwisseling mijn hoofd altijd in een vertraging. Kijk ik niet alleen naar voren, maar ook achterom. Dan overpeins ik tijdens het douchen, de was doen, het koken en het autorijden de hoogtepunten, de middelmatige punten en natuurlijk ook de dieptepunten van het afgelopen jaar.”

Teruggefloten

“Die onvermijdelijke dieptepunten: de kunst is het gat niet dieper te laten worden dan het al is en vandaar uit weer naar boven te klimmen. Maar wat is dat toch zwaar als je weer eens naast het ziekenhuisbed van je kind zit. Wat is het moeilijk als het om de gezondheid van je oma gaat en er geen zicht is op verbetering. En wat is het confronterend als het om je eigen welzijn gaat. Mijn lichaam heeft me dit jaar weer behoorlijk teruggefloten. Geplaagd door helse migraines ging ik regelmatig knock-out. Mijn lichaam zei stop.”

Blijven doorrennen

“Ik probeer er altijd wat van te leren. Stel mezelf de vraag waarom ik maar blijf doorrennen en zo slecht voor mezelf zorg. Een vraag die eigenlijk elk jaar terugkeert. En het antwoord is altijd hetzelfde: omdat ik alles wat ik doe zo leuk vind en ik het liefst alles tegelijk doe. Ik geen genoeg krijg van de mogelijkheden die zich aandienen. Ik ben dus gewoon te hebberig, en dat eist zijn tol.”

‘De kunst is het gat niet dieper te laten worden dan het al is en vandaar uit weer naar boven te klimmen’

“Misschien moet ik dat volgend jaar toch eens anders proberen te doen. Bewust meer middelmatige punten creëren, want de middelmatige punten zijn eigenlijk de lekkerste: niet te veel high en niet te veel low. Lekker langzaam voortkabbelen in rustig vaarwater. Ze verbinden de hoogte- en dieptepunten en zorgen gedurende het jaar voor de rust en stabiliteit die zo lekker ontspannen aanvoelt.”

Fantastische ervaringen

“Van de hoogtepunten geniet ik uitgebreid nog eens: mijn deelname aan Het Perfecte Plaatje, mijn eigen jurkenlijn, de finale van Wie is de Mol? en ga zo maar door. Fantastische ervaringen, al zit daar ook altijd een flinke dosis zenuwen en spanning bij die ik bij de middelmatige momenten zo lekker mis. De nominatie voor de Televizier-Ster was by far het hoogste punt, een ongelofelijke eer. Maar wat was ik bloednerveus toen ik daar ingesnoerd in mijn droomjurk in die stoel zat, tussen al die grote sterren.”

Lees ook 
Miljuschka’s briljante ingeving: ‘’s Nachts word ik wakker met dé oplossing, het lag zo voor de hand’

Ziel en zaligheid

“Nu is het weer tijd om vooruit te kijken. Oudjaar is afscheid nemen van alles wat dit jaar is geweest. Zo ook van mijn tijd als columnist van Flair. Met ontzettend veel plezier heb ik ruim een jaar lang mijn ditjes en datjes en mijn ziel en zaligheid met jullie gedeeld. Met nog veel meer plezier heb ik de vele leuke en lieve reacties op mijn belevenissen van jullie mogen ontvangen. Ik ben Flair dankbaar voor de kans die ze deze ‘dyslect’ hebben gegeven en ik zie jullie hopelijk – via Insta, mijn website of op wat voor manier dan ook – in het nieuwe jaar. Ik wens iedere lezeres en de redactie van Flair een gelukkig, gezond en liefdevol 2021! Veel liefs, Miljuschka.”

Deze column van Miljuschka komt uit Flair 53. Deze editie ligt vanaf 30 december in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka)

Beeld: Bart Honingh, Instagram