Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Miljuschka zoekt naar een speld in de hooiberg: ‘Terwijl ik sta te wachten, tikken de kostbare minuten weg’

Miljuschka zoekt naar een speld in de hooiberg: ‘Terwijl ik sta te wachten, tikken de kostbare minuten weg’

Miljuschka zoekt naar een speld in de hooiberg: ‘Terwijl ik sta te wachten, tikken de kostbare minuten weg’

Miljuschka Witzenhausen (35) is tv-kok, presentator en culinair blogger. Ze is samen met Philip en heeft twee kinderen, Rembrandt (10) en Felina (8). Elke week schrijft ze in Flair over haar rollercoasterleven.

Schatgraver

“Mmm. Waar ligt het nou? Ik weet zeker dat het hier lag. Ik had het juist aan het begin van de week alvast klaargelegd voor morgen. Het zit in een knalgele verpakking, een kleur die niet te missen is. Als een schatgraver graaf ik in mijn geheugen. Waar heb ik het ook alweer neergelegd? Heb ik het dan toch in de cadeautjeskist beneden in de kelder gestopt? Ik kan het me niet voorstellen, want sinds de overstroming zet ik daar niet graag iets kwetsbaars neer.”

Op zoek

“Peinzend daal ik af naar de kelder. Nee, het kan hier gewoon niet zijn. Alle cadeautjes waren onder water gelopen, dus ik weet zeker dat het hier niet is. Toch kijk ik voor de zekerheid in de stellingen en onder de kratten. Maar nee, niks. Hè, wat vervelend. Morgen is het feestje al. Misschien ligt het in de spelletjeslade in de keuken? Is het per ongeluk op een verkeerde plek opgeborgen? Maar ook daar ligt het niet.”

‘Haal ik het of haal ik het niet?’

“Waar kan het anders zijn? Het is een kleine kans, maar misschien in de auto? Dat ik het daar gedachteloos alvast in heb gelegd? Dat gebeurt me wel vaker. Maar nee, ook niet. Het cadeautje is nergens te vinden. Dan vandaag maar ergens tussen mijn afspraken door een speelgoedwinkel binnenrennen om iets nieuws te kopen. Voor de zekerheid zet ik op twee momenten op de dag de wekker, zodat ik het niet kan vergeten.”

Haast

“De ochtend is al een flink eind op weg, als ik mijn telefoon in mijn zak voel trillen. Het cadeautje! Niet vergeten! Ik probeer na deze meeting even de stad in te duiken. Als het goed is, ben ik hier met een uur klaar. Dat haal ik makkelijk voor ik de volgende vergadering in ga. Maar het uur wordt twee uur en ik moet me haasten om mijn volgende afspraak te halen. Tijdens deze bespreking, die ook uitloopt, gaat weer de wekker in mijn zak. Het cadeautje! Nu gebeurt het me niet dat ik in een te lange meeting blijf hangen.”

Gesloten

“Sorry, maar mijn kleine meisje gaat nu echt voor. Ik stuif de meeting uit, ren naar de auto, spring erin en start ’m. Een schor, haperend geluid belooft niet veel goeds. Nog een keer starten. Niets. O jee. Dit komt heel slecht uit. Ik moet dat cadeautje hebben. Over een halfuur sluit de winkel. Dan maar een taxi. Snel bel ik een taxi en terwijl ik sta te wachten, tikken de kostbare minuten razendsnel weg. Haal ik het of haal ik het niet? Ik haal het niet. Als ik bij de winkel aankom, is die gesloten. Potdicht.”

Lees ook 
Miljuschka: ‘Ik ben voorbereid op een huilbui, zoals ik die eerder kreeg na dit choquerende nieuws’

Tankstationcadeautje

“Geen cadeautje. O, was ik maar niet zo’n warhoofd. Dan maar bij een tankstation een cadeautje scoren. Het is dan wel niet waar haar vriendje om gevraagd had, maar ze komt in elk geval niet met lege handen. Opdat ik het niet kan vergeten, leg ik het tankstationcadeautje alvast op de hoedenplank naast de deur. Ernaast zie ik iets knalgeels onder een muts liggen. Ja hoor, daar is het. Het cadeautje.”

Deze column van Miljuschka komt uit Flair 50. Deze editie ligt vanaf 9 december in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Beeld: Bart Honingh