Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Flinke schok voor Miljuschka op dag Televizierring-Gala: ‘We moesten zo snel mogelijk naar de arts komen’

Flinke schok voor Miljuschka op dag Televizierring-Gala: ‘We moesten zo snel mogelijk naar de arts komen’

Flinke schok voor Miljuschka op dag Televizierring-Gala: ‘We moesten zo snel mogelijk naar de arts komen’

Miljuschka Witzenhausen (35) is tv-kok, presentator en culinair blogger. Ze is samen met Philip en heeft twee kinderen, Rembrandt (10) en Felina (8). Elke week schrijft ze in Flair over haar rollercoasterleven.

Televizier-ster

“Vandaag is de dag voor de uitreiking van de Televizier-ster. Ik ben apetrots dat ik genomineerd ben. Toen RTL Boulevard laatst een envelop kwam brengen, dacht ik even dat ik de loterij had gewonnen. En zo voelde het ook, nadat ik de envelop had opengemaakt: genomineerd voor de Televizier-ster! Ik knalde zowat uit elkaar van blijdschap. Ik ben genomineerd. Dat is pas een feest. En bij een feest van dat kaliber hoort een mega-feestelijke jurk. Een speciaal voor mij ontworpen jurk! Weer een droom die uitkomt.”

De jurk

“‘Kijk, dit gaat hem worden,’ zeg ik tegen Floor. Ik toon haar een foto van het ontwerp van de jurk. ‘Een week lang heeft een heel team eraan gewerkt en vandaag ga ik het resultaat passen.’

‘Wat prachtig. Hoe laat moet je er zijn?’

‘Zes uur,’ zeg ik, terwijl Floor’s hondje Sterre op mijn schoot springt.

‘Dan kunnen we nog wel even een koffie doen.'”

Lijkbleek

“Als ik mijn stoel naar achteren schuif om op te staan en ik Sterre op de grond zet, zie ik dat mijn schoot helemaal onder het bloed zit. ‘Floor! Sterre bloedt uit haar kont!’

‘Och hemel. Wat is dit?! Dit is niet goed,’ gilt Floor, volledig in paniek.

Ik bel de dierenarts in het dorp. We moeten zo snel mogelijk komen. Daar wordt Sterre meteen onderzocht. Omdat niet duidelijk is waar de bloeding vandaan komt, is er gevaar dat ze doodbloedt. Floor staat lijkbleek, op een afstand van anderhalve meter, te kijken naar het onderzoeken van haar grote liefde. Het zou een ramp zijn als er iets ernstigs was met Sterre. Ze is momenteel het belangrijkste in haar leven.”

‘Ik bel de dierenarts in het dorp. We moeten zo snel mogelijk komen’

Doodziek

“‘Ga jij maar,’ zegt ze. ‘Jij moet je jurk gaan passen.’

‘Nee, ik blijf bij jou en Sterre.’

Al snel wordt duidelijk dat Sterre niet zal doodbloeden. Haar bloeddruk blijft op peil. Maar verder onderzoek is nodig. Het kan zijn dat ze iets heeft opgegeten dat haar darmen blokkeert. Maar een röntgenfoto en een echo van haar maag en darmen tonen aan dat ze een dikke-darmontsteking heeft. De arme schat is doodziek, maar blijft leven.”

Opgelucht

“Opgelucht stappen Floor en ik in de auto. ‘Mil, moet jij je jurk niet gaan passen?’ roept ze geschrokken als we terug zijn bij de boerderij. ‘Verdraaid, ja. Hoe laat is het?’

‘Half zes.’

‘Dat red ik nog wel. Ik ga gauw. Bel me straks nog hoe het met Sterre is.’

‘Doe ik!'”

Lees ook
Miljuschka over pittige ‘kraamtijd’: ‘Als ik net op het punt sta om weer toe te geven, belt ze aan…’

Dag van contrasten

“Aangekomen bij het ontwerpatelier, zie ik dat ik nog onder het bloed van Sterre zit. Daar sta ik dan; met het gevoel dat ik net uit een emotionele achtbaan ben gestapt, met een bezweet voorhoofd en een joggingbroek onder het bloed. Wat een contrast met de rust van de ontwerpers en de prachtige jurk die daarbinnen op me wacht. Het is weer een dag van contrasten. Maar contrast is mooi. Het laat ons zien waar het in het leven echt om gaat. Om een klein hondje, Sterre genaamd.”

Deze column van Miljuschka komt uit Flair 44. Deze editie ligt vanaf 28 oktober in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Beeld: Bart Honingh