Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Miljuschka heeft meningsverschil met vriendin: ‘Sterre kan er niets aan doen hoe ze is gemaakt’

Miljuschka heeft meningsverschil met vriendin: ‘Sterre kan er niets aan doen hoe ze is gemaakt’

Miljuschka heeft meningsverschil met vriendin: ‘Sterre kan er niets aan doen hoe ze is gemaakt’

Miljuschka Witzenhausen (35) is tv-kok, presentator en culinair blogger. Ze is samen met Philip en heeft twee kinderen, Rembrandt (10) en Felina (8). Elke week schrijft ze in Flair over haar rollercoasterleven.

Opvoeden

Floor is op bezoek. “Wanneer ga je haar halen?” vraagt ze. “Dinsdag. Vandaag krijgen we onze eerste hondentraining.”

“Maar je hebt nog helemaal geen hond.”

“Nee, maar we willen goed voorbereid zijn, dus krijgen we vandaag een trainster die ons gaat leren hoe we straks het beste met de hond kunnen omgaan.”

“Goed hoor! Bestaat zoiets ook voor ouders met kinderen? Dan is het misschien iets voor mijn collega. Zij moet binnenkort bevallen.”

“Floor!”

“Ik vraag het alleen maar. Ik vind het gewoon bizar dat je voor elke baan een diploma nodig hebt, maar dat iedereen zomaar aan kinderen kan beginnen.” Het is Floor’s stokpaardje sinds ze een tijd met uit huis geplaatste kinderen heeft gewerkt.

Opleiding

“Dat zou toch heel gewoon moeten zijn, Mil? Een korte opleiding over opvoeden? Leg je met goed gevolg het examen af, dan staat het je vrij om… Nou, baat het niet, het schaadt evenmin, zou ik zeggen. Jij doet het nu toch ook met je hond?”

Ondertussen springt Sterre op tafel en geeft Floor haar een lepeltje van de melk van haar cappuccino.

“En wanneer ga jij op cursus?”

“Wat nou? Ze houdt van koffie. Mag dat niet?”

“Dat is voor de toekomst echt uitgesloten, hè? Sterre kan hier niet meer op tafel met jou meedrinken en eten. Ze moet mijn hond het goede voorbeeld geven. Anders staat hier straks elke keer tijdens de koffie een labrador van dertig kilo op tafel.”

“Geloof me, Mil. Sterre wordt een uitstekend voorbeeld. Hoe enig is het niet dat ze straks elkaar hebben? Wanneer mag ik komen kijken?”

Terriërgedrag

“Ik zal zo aan de trainster vragen wat de beste manier is om ze aan elkaar te laten wennen. Ze kan hier elk moment zijn.”

“Dan ga ik er nu vandoor. Dank voor de koffie!”

“Graag gedaan. Ik bel je later.”

Als ik Floor uitlaat, neemt Sterre woest blaffend een sprint naar de jongen die ons over de tuin adviseert. Sterre is kleiner dan Poezebeest, maar weet met haar terriërgedrag de arme jongen tot stilstand te dwingen. Hij kijkt angstig uit zijn ogen als ze maar niet ophoudt naar zijn kuiten te happen.

‘Je doet net of Sterre een monster is’

Floor roept haar wel tien keer terug maar Sterre blijft, zoals altijd, doorgaan. Ik kijk naar Floor. “Ze luistert goed, hè?”

“Ze is gewoon waaks! Dat is alleen maar goed, toch! Ik zie je denken, maar Sterre is echt een goed voorbeeld voor jouw hond, hoor!”

“Nou, lieverd, ik ga eerst wel even rustig met onze pup aan de slag en dan laat ik je wel weten wanneer Sterre kan komen. Het is wat anders als een labrador in een paar kuiten hapt, dan een hondje dat niet groter is dan een konijn.”

Lees ook
Miljuschka verheugt zich op ‘gezinsuitbreiding’: ‘We hebben maanden in spanning gezeten’

Op kraamvisite

“Jij kunt toch zo overdrijven. Je doet net of Sterre een monster is.”

“Nee, hoor. Sterre kan er niets aan doen hoe ze is gemaakt. En nu moet je echt gaan. Die trainster is hier elk moment. Dag Floor. Ik hou van jou en Sterre!”

Mopperend loopt Floor de poort uit. Na tien minuten belt ze. “Als ik je beloof dat ik ook op cursus ga, mag ik dan dinsdag al op kraamvisite komen?”

Deze column van Miljuschka komt uit Flair 38. Deze editie ligt vanaf 16 september in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dit all day every day❤️

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Verliefd op onze nieuwe baby Bo❤️ Nog een paar weekjes wachten en dan komt ze bij ons wonen?

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op