Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Miljuschka verheugt zich op ‘gezinsuitbreiding’: ‘We hebben maanden in spanning gezeten’

Miljuschka verheugt zich op ‘gezinsuitbreiding’: ‘We hebben maanden in spanning gezeten’

Miljuschka verheugt zich op ‘gezinsuitbreiding’: ‘We hebben maanden in spanning gezeten’

Miljuschka Witzenhausen (35) is tv-kok, presentator en culinair blogger. Ze is samen met Philip en heeft twee kinderen, Rembrandt (10) en Felina (8). Elke week schrijft ze in Flair over haar rollercoasterleven.

Een nieuw gezinslid

“Het is zover. Na maanden in spanning te hebben gezeten, kwam eindelijk het verlossende woord. We kunnen ons verheugen op gezinsuitbreiding. Vandaag gaan we voor het eerst in levenden lijve kennismaken met onze pup, haar moeder en broertjes en zusjes. We kennen het jonge gezin al weken van foto’s en filmpjes. Maar we mochten er tot nu toe niet bij. Het gezin had rust nodig. Het wiegje van onze pup staat op Terschelling. Allemaal in jubelstemming, stappen we in de auto op weg naar Harlingen, waar we de ferry naar onze bestemming pakken.”

Gespannen

“De kinderen zijn opgetogen en Flip is gespannen. We hebben afgesproken dat hij de primaire ouder van de pup wordt. Ik heb al twee baby’s grootgebracht en weet wat het inhoudt om bij nacht en ontij op te staan om een baby te voeden. Dat is redelijk vergelijkbaar met het zindelijk maken van een pup. Om de twee uur moet ons schatje de gelegenheid krijgen om haar blaas te legen. Dat, de puppytrainingen en het leren van de huisregels zijn dus Flips taak. En die neemt hij uitermate serieus.”

‘Het gaat vanzelf. Dat is nu eenmaal ons oerinstinct’

“Als voorbereiding op het aanstaande ouderschap heeft hij al verschillende boeken over het opvoeden van honden verslonden. Ik lees braaf mee, maar ik heb al mijn hele leven dieren. Honden, katten, vogels en vissen. Ik weet wat ik kan verwachten. Net als de kinderen. Zij zijn opgegroeid met honden, katten en reptielen. Voor ons is het gesneden koek, een feestje, maar voor Flip is het een uitermate serieuze aangelegenheid.”

Oerinstinct

Met een diepe frons klemt hij zich naast mij stevig aan de reling vast. “Ben je bang dat de ferry zinkt? Of krijg je het benauwd van de verantwoordelijkheid die we zo op ons gaan nemen?”

“Nou, ik vind het wel spannend. Ik wil het graag goed doen.”

“Maak je geen zorgen. Dat gaat vanzelf. Het is ons oerinstinct om voor een kwetsbaar, hulpeloos wezentje te zorgen. Zodra je haar ziet, neemt die drang al je gedachten over.” Flip zucht diep. “Als ze maar gelukkig wordt bij ons.”

Lees meer
Miljuschka’s zoon Rembrandt: ‘Mag ik niet een uurtje langer gamen per dag?’

“Daar twijfel ik niet aan. Ze heeft een fijne tuin om diepe gaten in te graven. Een postbode om tegen te blaffen en een Poezebeest om achteraan te jagen.”

“Die arme Poezebeest. Het zal voor haar een hele schok zijn.”

“Poezebeest handhaaft zich wel. En de pup ook, omdat ze samen met haar opgroeit.”

De ontmoeting

“Gedurende de tocht weet Flip nog veel meer zorgen op te noemen die de komst van de pup in ons gezin met zich zou meebrengen. En dan is er de ontmoeting. Met Bo, zo heet ze. De mooiste, liefste en vertederendste pup op deze aardbol. Flip neemt haar voorzichtig in zijn armen en ik zie zijn zorgen als sneeuw voor de zon verdwijnen. De hele weg terug spreekt hij alleen nog maar over wat hij ‘zijn Bo’tje’ allemaal gaat leren.” Ik wist het. Het gaat vanzelf. Dat is nu eenmaal ons oerinstinct.”

Deze column van Miljuschka komt uit Flair 37. Deze editie ligt vanaf 9 september in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Dit all day every day❤️

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Bo de Beuker is thuis gekomen❤️

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Verliefd op onze nieuwe baby Bo❤️ Nog een paar weekjes wachten en dan komt ze bij ons wonen?

Een bericht gedeeld door Miljuschka (@miljuschka) op