Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Marije: ‘Wekenlang moesten we, om bij de voordeur te komen, over de matrassen heen klimmen’

Marije: ‘Wekenlang moesten we, om bij de voordeur te komen, over de matrassen heen klimmen’

Marije: ‘Wekenlang moesten we, om bij de voordeur te komen, over de matrassen heen klimmen’

Marije Veerman (38) woont met Franklin (38), zoon Kyano (13) en dochter Liv (9) in Purmerend.

Opknapbeurt

Laatst stond ik in de kamer van Kyano en besefte ik dat die voor zijn leeftijd echt niet meer kon. Al een paar keer in het afgelopen jaar was die gedachte bij me opgekomen, maar ik kon het gewoon niet over mijn hart verkrijgen om het behang eraf te trekken.Droombehang vond ik het ooit, met een getekende wereldkaart. Als klein jongetje keek hij daar elke avond met grote ogen naar. Naar de dieren die bij de landen waren getekend en de kruisjes die we gezet hadden in de landen waar we waren geweest. Maar nu zag ik pas hoe oud het was geworden. Hoe het scheurde langs de randjes. Binnen tien minuten lag het met kruisjes en al in grote vellen op de grond.Daarna ging ik aan de slag met een moodboard en scrolde ik op mijn telefoon op zoek naar een nieuw bed. Al snel viel mijn oog op een tweepersoons-boxspring bij Wehkamp. Die hadden ze in beige en grijs. Dat kwam mooi uit, want nu ik toch bezig was, kon ik er net zo goed ook meteen een voor Liv bestellen. Ze waren nog in de aanbieding ook. Voor ik het wist, had ik op ‘bestel’ gedrukt.

Dat ik beter eerst de oude bedden had kunnen ver­kopen of de muren en plafonds had kunnen verven, bedacht ik pas toen de chauffeur een dag later al met de bedden voor de deur stond. Het waren acht matrassen, vier per bed. Wekenlang bivakkeerden we tussen de matrassen. Om bij de voordeur te komen, moesten we eroverheen klimmen. Ook voor de keukenkasten stond er een, wat in de ochtend een hoop gevloek opleverde als we het ontbijt moesten klaarmaken.

Maar na drie weken verven, mocht het resultaat er zijn: de kamers waren klaar. Enige minpunt: ik had nog nul reacties op de oude bedden, die nu dus de gang versperden. Ik snapte er niets van. Tot ik op een avond een appje kreeg van Annemiek. Op haar profielfoto keek ik naar een vrolijk lachende dertiger met een hond. Ze wilde het bed van Kyano graag overkopen voor de vraagprijs en vroeg of ze het meteen zondag kon ophalen. Eindelijk!

Lees ook
Marije: ‘Als je man denkt dat penetratie dé manier is om jou een orgasme te bezorgen, gaat er iets mis’

Ik appte haar dat het oké was, maar kreeg een reactie terug dat ze graag vooraf wilde betalen om het bed op die manier te reserveren, maar dat ik me nog niet volledig had geregistreerd bij Marktplaats. Om dat veilig te doen, hoefde ik alleen maar op de link te klikken.

Toen had ik natuurlijk al argwaan moeten krijgen. In mijn jarenlange ervaring met Marktplaats had werkelijk nog nooit iemand vooraf willen betalen, maar ik was zo gretig bij het vooruitzicht van de verkoop dat ik gewoonweg doorklikte.

De alarmbellen gingen pas af toen ik op een bankpagina kwam met de vraag om mijn bankrekeningnummer in te voeren. Wat had ik gedaan!? Met het schaamrood op mijn kaken doorzocht ik internet om te kijken of klikken op een link alleen al genoeg is om een rekening leeg te halen. Zo op het eerste gezicht leek ik safe. Al houd ik nog steeds angstvallig mijn rekening in de gaten…

Marije Veerman, hoofdredacteur

Deze column van Marije Veerman en veel meer lees je in Flair 44-2021. Dit nummer ligt nu in de winkel. Liever thuis laten bezorgen? Bestellen kan hier. Wil je meer columns van Lisanne lezen? Klik dan hier.