Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Marije over afgelaste vakantie: ‘Het is een luxeprobleem. Of eigenlijk een luxeteleurstelling’

Marije over afgelaste vakantie: ‘Het is een luxeprobleem. Of eigenlijk een luxeteleurstelling’

Marije over afgelaste vakantie: ‘Het is een luxeprobleem. Of eigenlijk een luxeteleurstelling’

Yay, de nieuwe Flair ligt weer in het tijdschriftenschap! En dat betekent óók weer een kersverse editorial van hoofdredacteur Marije Veerman (37), die met Franklin (37), zoon Kyano (11) en dochter Liv (8) in Purmerend woont. 

Samen

“Dit jaar zouden we in de zomervakantie naar de Filipijnen gaan. Drie weken lang rondtoeren over eilanden die nog niet aangetast zijn door massatoerisme. Ik zag ons al rijden, op scooters op smalle strandweggetjes, links en rechts palmbomen. Stoppen op de mooiste stranden, geen tijd, geen zorgen.

Luxeprobleem

Wekenlang speurde ik internet af op zoek naar de beste reisroute. Welk eiland wel, welk eiland niet? Ik had de leukste accommodaties uitgezocht. Niet te duur, niet te luxe, maar vooral heel gezellig. Echt. In mijn hoofd zat ik er al. En natuurlijk weet ik heus wel dat er ergere dingen zijn in coronatijd. Dat prent ik mezelf ook elke dag in. Het is een luxeprobleem. Of eigenlijk een luxeteleurstelling. Maar toch maakt dat haar niet minder voelbaar.

‘Inmiddels knabbelt er een gevoel van: wil ik nog wel zo ver weg?’

Ik probeer te leren van vriendinnen die normaal gesproken ook al niet zo nodig weg hoeven tijdens de zomervakantie. Die volstrekt tevreden zijn met thuis. Ik kijk daar altijd met bewondering naar, want ik word alleen al bij het idee onrustig. Misschien komt het ook wel omdat ik slecht kan ontspannen. En thuis is altijd wat te doen. Een kast die opgeruimd moet worden, een deur geverfd…

Lees meer
Marije over de pleegzorg: ‘Zij zijn het die het verschil maken in het leven van een kind’

Plan B

In het begin van de lockdown riep ik nog zelfverzekerd dat juli heel ver weg was. Dat de Filipijnen heus wel weer open zouden zijn tegen die tijd, maar nu de datum steeds dichterbij komt, zit alles daar nog steeds potdicht. En knabbelt er inmiddels een gevoel van: wil ik nog wel? Zo ver weg. In deze onzekere tijd. Ergens weet ik het antwoord natuurlijk allang.

‘Waar we ook naartoe gaan: we zijn samen’

Als plan B speur ik nu op mijn vrije avonden internet af naar huizen in Zuid-Frankrijk, of misschien kunnen we nog wel naar Griekenland? En oké, ook in Nederland kijk ik heus wel, maar jeetje, wat is dat moeilijk. Daarom in Flair 22 (nu in de winkel) maar liefst zes pagina’s vol met tips voor zomerse accommodaties in eigen land. Want waar we ook naartoe gaan: we zijn samen, en dat is eigenlijk het enige wat telt.”

Deze editorial van Marije komt uit Flair 22. Dit nummer ligt nu in de winkel. Liever thuis laten bezorgen? Bestellen kan hier.