Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Ennn wég is Marije’s sportlust: ‘Het kostte me uiteindelijk drie kwartier om de auto te bereiken’

Ennn wég is Marije’s sportlust: ‘Het kostte me uiteindelijk drie kwartier om de auto te bereiken’

Ennn wég is Marije’s sportlust: ‘Het kostte me uiteindelijk drie kwartier om de auto te bereiken’

Yay, de nieuwe Flair ligt weer in het tijdschriftenschap! En dat betekent óók weer een kersverse editorial van hoofdredacteur Marije Veerman (37), die met Franklin (37), zoon Kyano (12) en dochter Liv (8) in Purmerend woont.

 De ‘Ik moet meer sporten’-poging

“Ik was best trots op mezelf. Nog maar twee dagen nadat ik voor het eerst sinds jaren weer op skeelers stond met het voornemen om meer aan lichaamsbeweging te doen, ging ik al voor de tweede keer op pad. De avond ervoor had ik aan mijn vader een aantal nieuwe routes gevraagd met lekker veel fietspad en ik betrapte mezelf er zelfs op dat ik er zin in had. Oké, het was dan ook mooi weer – de lucht blauw en weinig wind – maar hé, deze ‘ik moet meer sporten’-poging begon in ieder geval veelbelovend. En dus bracht ik Liv naar school en reed met de auto door naar hetzelfde plekje als de vorige keer, waar ik een nieuwe route zou proberen.”

Modder

“Nu moet ik zeggen dat ik de eerste tien minuten wel dacht: waarom maakt mijn wiel zo’n piepend geluid. Ik stopte even, draaide er wat aan, maar zag niets geks. Alles leek in orde. Dus skeelerde ik door. Mijn vader had een fietsdijk getipt midden door een natuurgebied en eerlijk is eerlijk, het was hier prachtig. Ik was al een flink eind onderweg toen mijn skeeler ineens vastliep, alsof ik op een berg modder was gestuit. Ik kon nog net mijn evenwicht bewaren. Eigenlijk wist ik toen al wat er was gebeurd. Zelfs zonder te kijken. Die eerste minuten met dat piepende wiel had ik al vaag ergens in mijn achterhoofd aan een zakje met een inbussleutel gedacht, dat bij de skeelers was meegeleverd.”

‘Eigenlijk wist ik toen al wat er was gebeurd, zelfs zonder te kijken’

Kapotte skeeler

“Daar had ik vast wat mee moeten doen. Eén blik naar beneden op mijn skeeler en daar was de bevestiging. Op de plek waar een grote zwarte schroef had moeten zitten, zat een gapend gat. Even overwoog ik mijn opties. Kon ik nog terug skeeleren met een half kapotte skeeler? Na twee meter klungelen, waarbij ik bijna alsnog een snoekduik maakte, constateerde ik van niet. Er zat niets anders op dan mijn skeelers uit te trekken en op mijn sokken terug te lopen. Dat hele eind. Het kostte me uiteindelijk drie kwartier om de auto te bereiken.”

Lees ook
Marije is geen sportfanaat, maar heeft haar favo workout ontdekt: ‘Snap niet dat ik dat niet eerder heb gedaan’

Veegsessie

“Drie kwartier waarbij zeker twintig fietsende mensen mij passeerden, naar mijn sokken keken en doorfietsten. Mijn ooit zo witte sportsokken waren aan de onderkant pikzwart en aan de linkervoet kleefde wat groene drab. Want op het moment dat ik besloot mijn misère te instagrammen, stapte ik midden in de ganzendrab. De daaropvolgende veegsessie op het gras kon niet voorkomen dat de natte drek door mijn sok naar mijn voet trok. Iets voor tienen was ik weer thuis. Toen moest de dag dus nog beginnen.”

Deze editorial van Marije komt uit Flair 40. Dit nummer ligt nu in de winkel. Liever thuis laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Beeld: Esmée Franken