Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Marije is geen sportfanaat, maar heeft haar favo workout ontdekt: ‘Snap niet dat ik dat niet eerder heb gedaan’

Marije is geen sportfanaat, maar heeft haar favo workout ontdekt: ‘Snap niet dat ik dat niet eerder heb gedaan’

Column
Marije is geen sportfanaat, maar heeft haar favo workout ontdekt: ‘Snap niet dat ik dat niet eerder heb gedaan’

Yay, de nieuwe Flair ligt weer in het tijdschriftenschap! En dat betekent óók weer een kersverse editorial van hoofdredacteur Marije Veerman (37), die met Franklin (37), zoon Kyano (12) en dochter Liv (8) in Purmerend woont.

Volhouden

“Drie maanden geleden kocht ik skeelers, op een moment waarop ik ontzettend baalde dat ik sporten nooit volhoud. Ik wilde een goede conditie hebben, me fit voelen en – oké, dat ook – wat strakker in mijn vel zitten. Als ik een vriendin bijvoorbeeld hoor vertellen dat rennen bijna een verslaving is,  ben ik jaloers. Ik heb het heus wel geprobeerd hoor, maar ik vind rennen verschrikkelijk. Aan het einde van de straat heb ik al zo’n pijn in mijn zij dat ik alleen nog maar kan denken: als ik bij die lantaarnpaal ben mag ik stoppen. Volhouden is haar credo, maar dat is bij mij juist een probleem. Als ik iets niet leuk vind, word ik er hartstikke ongelukkig van.”

Skeeleren

“Toen ik op een mooie lentedag onderweg naar huis een groepje skeelers door de polder zag rijden, kreeg ik een ingeving. Ik was vroeger dol op skeeleren! In mijn hoofd sjeesde ik al door de weilanden. Wat een conditie zou ik krijgen… Eenmaal thuis doorzocht ik de schuur. Een halfuur later trok ik mijn oude paar tevoorschijn, enigszins gehavend. Mijn buurvrouw, enthousiast geworden door mijn verhaal, wees me erop dat skeelers tegenwoordig allemaal drie wielen hebben in plaats van vier. Iets met wegligging en lange afstanden.”

‘In mijn hoofd sjeesde ik al door de weilanden’

“Ik was overtuigd en had dus al snel een paar in mijn virtuele winkelmand liggen. Dit project moest ik vanaf het begin goed aanpakken, vond ik. Uiteindelijk duurde het nog vier weken voordat ik ze in huis had. Het eerste paar dat ik bestelde, bleek niet voorradig. Het tweede paar kwam kapot aan, ik had mijn sportbroek al aan toen ik zag dat er een wiel ontbrak. Maar drie keer was ook hier scheepsrecht en eind juni, vier dagen voordat ik op vakantie zou gaan, kwamen ze binnen.”

Spiksplinternieuw

“Een stuk duurder dan gepland – want: overal uitverkocht – maar ik vond ze prachtig. Ik zette ze in de kast en… daar stonden ze tot gisteravond nog. Bij mijn buurvrouw was het al niet veel anders. In het begin zeiden we elke dag tegen elkaar: ‘Morgen gaan we echt.’ Maar zelfs daar zijn we op een gegeven moment mee gestopt. Tot Liv gisteravond fijntjes opmerkte dat het toch wel erg zonde was, die spiksplinternieuwe skeelers in de kast.”

Lees ook 
Marije schrijft heftige brief: ‘Zoals soms het wrange is met hulp, die kwam te laat’

“Als ik skeelers zou hebben, zou ik iedere dag skeeleren, mama”, zei ze. “Jaja”, mopperde ik, “dat zei ik ook”.  Maar toch trok ik vanochtend mijn sportkleren aan, stapte ik in de auto en reed in vijf minuten naar een natuurgebied hier vlakbij. Een uur lang heb ik door de weilanden gesjeesd en inderdaad: het was echt heerlijk. Ik snap eigenlijk niet waarom ik dat niet eerder heb gedaan.”

Deze editorial van Marije komt uit Flair 39. Dit nummer ligt nu in de winkel. Liever thuis laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Shoppen is altijd een goed idee