Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Marije over buitensporige aankoop: ‘Blijkbaar veranderen in lockdown ook je prioriteiten’

Marije over buitensporige aankoop: ‘Blijkbaar veranderen in lockdown ook je prioriteiten’

Column
Marije over buitensporige aankoop: ‘Blijkbaar veranderen in lockdown ook je prioriteiten’

Yay, de nieuwe Flair ligt weer in het tijdschriftenschap! En dat betekent óók weer een kersverse editorial van hoofdredacteur Marije Veerman (38), die met Franklin (38), zoon Kyano (12) en dochter Liv (9) in Purmerend woont.

Van Ikea-bed tot boxspring

“Omdat de lockdown een hoop nieuwe irritaties met zich meebrengt, had ik mijn pijlen afgelopen zondag gericht op ons bed. Toen we hier acht jaar geleden kwamen wonen, verruilden we zo gauw ons budget het toeliet ons Ikea-bed voor een boxspring. Ik herinner me nog hoe blij we waren. Dan lagen we naast elkaar in bed en deden we onze hoofdeinden met de afstandsbediening tegelijkertijd omhoog. Dat was toen het leven nog simpel was. Maar nu stond ik aan het dekbed te trekken en vroeg ik me af hoe het toch kon dat ons bed er nooit zo mooi uitzag als op de plaatjes.”

Dons

“Dat we ooit samen op een veel te warm zolderkamertje in Amsterdam-Oost op een dun matras op de grond lagen, is een herinnering uit een ver verleden. Nu wilde ik het complete plaatje, inclusief opbollend dekbed en vier over elkaar heen gedrapeerde spreien. Verwoed begon ik op internet te zoeken. Mijn dekbed bolde niet, dat was het probleem. Eerder vond ik dons nog ‘belachelijk duur’, maar blijkbaar veranderen in lockdown ook je prioriteiten. Het donzen dekbed werd nu een soort messias. Mét zou alles goed komen.”

Kanttekeningen

“De hele avond zat ik op mijn telefoon te speuren, terwijl ik ondertussen alles deelde met Franklin: ‘Kijk, hier heb je een donzen dekbed onder de honderd euro, maar dat is nep hoor. Kijk, maar vijf procent dons.’ Maar hoe meer ik las over het wel en wee van de veren, hoe meer ik mijn kanttekeningen begon te plaatsen bij dat fijne opbollende dekbed. Ik las dat een gemiddelde eend of gans bij leven maar liefst vijf keer geplukt wordt om zo veel mogelijk veren te verkrijgen, en dat voor één dekbed maar liefst 75 ganzen nodig zijn. Shit, daar kon ik natuurlijk niet met goed fatsoen onder gaan liggen.”

‘Het leek wel een bed uit een viersterrenhotel. Dat gevoel duurde welgeteld tot drie uur die nacht’

“En zo kwam het dat ik in drie uur tijd van een donzen dekbed van honderd euro naar een diervriendelijke semi-dons van 369 euro ging. Voordat ik me kon bedenken, betaalde ik. Dit plezier moest me immers door de lockdown gaan helpen. Twee dagen later had ik hem in huis. Als een kind zo blij huppelde ik naar boven om ’m in zijn (ook al nieuwe) spierwitte katoensatijnen dekbedhoes te wroeten. Na tien minuten ploeteren – ik vergeet altijd welke kant van het dekbed de brede kant is – was het bed opgemaakt en bekeek ik goedkeurend het resultaat.”

Lees ook 
Marije worstelt met groter wordende zoon: ‘Hij zegt dat hij altijd en overal de schijn tegen heeft’

Viersterrenhotel

“Het leek wel een bed uit een viersterrenhotel. Dat gevoel duurde welgeteld tot drie uur die nacht. Toen werd ik voor de derde keer badend in het zweet wakker. Verdorie, wat was dat ding heet. ’s Ochtends, terwijl ik onder de douche mijn best deed om de gemiste slaap uit mijn hoofd te krijgen, bleek er in elk geval wel iemand fan: Franklin. Fluitend kwam hij de badkamer in. ‘Wat fijn zeg, dat je eindelijk een lekker dekbed voor ons hebt gekocht.'”

Deze editorial van Marije lees je in Flair 4-2021. Dit nummer ligt nu in de winkel. Liever thuis laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Beeld: Esmée Franken

Shoppen is altijd een goed idee