Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Koen Kardashian opgenomen voor verslaving: Hester’s jaloezie op z’n luxeleven verdreven door medelijden

Koen Kardashian opgenomen voor verslaving: Hester’s jaloezie op z’n luxeleven verdreven door medelijden

Koen Kardashian opgenomen voor verslaving: Hester’s jaloezie op z’n luxeleven verdreven door medelijden

Hester Zitvast (43) is freelance journalist, moeder van drie kinderen (20, 17 en 7 – en zwanger van de vierde). Door haar Twitter-verslaving zit ze bovenop het nieuws en daar heeft ze vaak wel een mening over. Voor Flaironline.nl ventileert ze die opinie. Daar hoef je het als lezer natuurlijk niet altijd mee eens te zijn. Een goede (en fatsoenlijke) discussie gaat ze niet uit de weg.

Jaloers op het luxeleven van influencers

“Ik geef het eerlijk toe: Instagram doet wat met me. Het wakkert altijd weer een soort irritante jaloezie aan die ik helemaal niet wil voelen. Want hoezo eet ik niet iedere dag oesters (lust ik niet eens!), hoezo lig ik niet op een strak wit strand bruin te zijn (ik hou niet eens van zonnen!) en waarom wordt mijn hele leven niet gesponsord door bedrijven (ik zou me kapot schamen!). Omdat ik geen influencer ben dus en dat vind ik onder de streep prima. Maar de beelden blijven zo nu en dan steken, helemaal als ik wel snoeihard zit te werken en maar geen einde zie komen aan mijn to-dolijst.”

‘Ik vrees dat de zucht naar likes het uiteindelijk weer gaat winnen’

“Het is ook guilty pleasure, als die types volgen. Ik wil het niet zien, maar toch ook weer wel. Aapjes kijken. Een soort moderne dierentuin, met allemaal ietwat verknipte paradijsvogels. Een van de mensen die ik volg is Koen Kardashian. Bekend geworden door de Rotterdamse reallifesoap Niet Lullen maar Poetsen, waar hij feitelijk niets anders deed dan winkelen, botox laten spuiten en champagne drinken. Koen is in de jaren daarna een beetje van het pad geraakt, qua genotsmiddelen dan. Begin dit jaar zou hij in rehab gaan, maar dat ging toch niet door en toen heeft ie zijn coke-verslaving in zijn eentje aangepakt, wat je de laatste weken als kritische kijker faliekant zag mislukken. Niet dat we hem daadwerkelijk zagen snuiven, maar de frisdrankjes hadden weer plaatsgemaakt voor volle glazen alcohol en dan weet je: dit belooft niet veel goeds.”

Koen Kardashian opgenomen

“En ja hoor, afgelopen weekend kregen we beeld te zien van een diepbedroefde Koen in een vliegtuig-naar-Kaapstad – de Afkick Express. Hij kon het niet alleen, liet hij de follow weten. Zijn moeder postte een bericht dat hij een week bij haar had uitgehuild en ineens werd het weer pijnlijk duidelijk hoe fake die hele Insta-wereld is. De vriendinnen met wie hij de afgelopen weken zo uitbundig op Ibiza, voor het oog van ons voyeuristisch klootjesvolk, het leven nogal uitbundig had gevierd, werden nergens meer genoemd. En met terugwerkende kracht waren die beelden dus eigenlijk niet meer dan een dekmantel voor wat er werkelijk speelde: een behoorlijke struggle met een fikse verslaving.”

“De Insta-fake begint me steeds meer tegen te staan, zelfs als influencers zichzelf incidenteel ‘in alle eerlijkheid’ met een vetrolletje of een betraand gezicht tonen. 99,9 procent is highlight wat we zien. Terwijl dat percentage in het echte leven toch heel anders in elkaar steekt. En dan is ook nog het gros van de foto’s – zo niet alle – in scène gezet en bewerkt. Hartstikke nep. Ik geniet van het account Influencers in the wild (en niet voor niets met mij 4,3 miljoen anderen), waar de gekte van deze tijd op de hak wordt genomen. Mensen filmen er influencers die alleen druk met zichzelf zijn en bijvoorbeeld al twerkend in een branding of desnoods midden op een druk kruispunt in New York om aandacht gillen.”

Lees ook
Hester: ‘Roken met kinderen in de auto zou keihard bekeurd moeten worden’

“Aandacht, de kurk waarop Instagram drijft. Zie mij eens vrienden hebben. Zie mij eens op een jacht zitten. Zie mij eens Moët & Chandon drinken. Zie mij eens een Chanel-tas hebben. Zie mij eens volledig strak gefilterd een veel leuker leven leiden dan jullie daar allemaal in de echte wereld. Het is om te lachen, maar ook dieptriest. Want de jaloezie voor het leven van Koen heeft plaatsgemaakt voor medelijden. Ik hoop dat de hulp die hij krijgt de juiste is en dat zijn vrienden hem állemaal steunen. Toch vrees ik dat de zucht naar likes het uiteindelijk weer gaat winnen en het een herhaling van zetten zal worden.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

column hester zitvast

Tekst: Hester Zitvast | Beeld: Brunopress, Marloes Bosch