Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kirsten over weekend weg met Nick en de kids: ‘Tot het laatste moment hebben we getwijfeld’

Kirsten over weekend weg met Nick en de kids: ‘Tot het laatste moment hebben we getwijfeld’

Kirsten over weekend weg met Nick en de kids: ‘Tot het laatste moment hebben we getwijfeld’

Kirsten Schilder (37) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (9), Julian (7) en Jackie (3). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven. Deze week over haar weekendje weg op Terschelling.

De boot naar Terschelling

“Tot het laatste moment hebben we getwijfeld. Nick had namelijk op de geplande dag van vertrek een belangrijke meeting. Niet bepaald een ideale timing om met het gezin een weekendje weg te gaan naar een waddeneiland. Maar twee dagen voor vertrek hakten we de knoop door: we gingen! Althans ik, samen met een vriendin en onze in totaal zes kinderen. Met twee moeders is zes kinderen managen makkelijker dan in je eentje drie. Als je bijvoorbeeld naar de wc moet, kan moeder nummer twee even de wacht houden. En Nick kwam gewoon een dagje later, zo flexibel zijn we wel intussen.”

Zelf meegebrachte broodjes

“Als enige volwassene reizen met drie kinderen vind ik best een opgave. In dit geval kwam daar nog een vriendinnetje van Nikki bij. Mede daarom was ik maar wat blij dat mijn vriendin en ik ruim voor vertrek bij de rederij op de Waddenpromenade hadden afgesproken. Zo konden we daar nog even onze zelf meegebrachte broodjes eten en zou tijdsdruk voor ons niet aan de orde zijn.”

Op naar Harlingen

“Iets na mijn geplande vertrektijd reed ik de straat uit. Mijn auto volgeladen met kinderen en bagage: op naar Harlingen. Het navigatiesysteem gaf aan dat we ruim drie kwartier voor vertrek aan zouden komen. Perfect op tijd. Maar toen ik de Afsluitdijk opreed, viel mij op dat er op de tegemoetkomende rijbaan nagenoeg geen auto’s reden. Toen had er al een belletje moeten gaan rinkelen, maar dat gebeurde pas toen ik in de verte de matrixborden een maximumsnelheid van 50 km per uur aan zag geven. File. Die had ik dus niet ingecalculeerd.”

In de file

“Terwijl ik al zeker een kwartier stilstond, ging mijn telefoon: mijn vriendin was iets vertraagd en reed ongeveer twintig kilometer achter mij. Dat begon al goed. Gelukkig gingen de auto’s voor mij na een halfuur weer rijden. Ik zou nog net op tijd aankomen. Binnen afzienbare tijd stond mijn auto geparkeerd op het parkeerterrein, op tien minuten lopen van de veerboten. De kinderen voorzien van hun rugzak, ik met een koffer in de ene en een vermoeide Jackie aan de andere hand. We zouden flink moeten doorlopen of zelfs een stuk moeten rennen om de boot nog te halen.”

Haast in combinatie met kinderen

“Vooral dit laatste zag ik somber in. Het hebben van haast in combinatie met kinderen belooft meestal niet veel goeds. Wij gingen dit niet redden. Net op het moment dat ik op mijn telefoon keek voor een volgende overtocht, zag ik een gezin aan komen lopen. Ook met koffers en een aantal tassen. Een beetje verward vroeg ik ze waarom zij niet, net als alle anderen, in de richting van de boot liepen. Lachend wezen ze naar een parkeerplek waarop met witte letters ‘BUS’ stond, en antwoordden: ‘Omdat hier de pendelbus stopt.’”

Lees ook
Kirsten over bijna bizar toeval: ‘Dat Nick zijn tweede naam Maria is… tja, noem dat maar zoals je wilt’

Uit de comfortzone

“Ik ben nog nooit zó blij geweest om een bus te zien. Toen ik wat later aan boord neerplofte op mijn stoel, voelde ik dat de veerboot vertrok. Tegelijkertijd kreeg ik een appje van mijn vriendin: ‘Ik heb de boot gemist, wij zitten op de volgende.’ Daar zat ik dan: tóch als enige moeder met vier – fantastische en behulpzame – kinderen, volledig uit mijn comfortzone en voor het eerst in mijn leven op de boot naar Terschelling.”

Deze column van Kirsten komt uit Flair 48. Deze editie ligt vanaf 25 november in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kirsten Schilder (@kirsten_schilder)

Beeld: Bart Honingh, Instagram