Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kirsten over vaderdagplannen: ‘Terwijl ik dit schrijf, realiseer ik me dat ik het ultieme vaderdagcadeau heb bedacht’

Kirsten over vaderdagplannen: ‘Terwijl ik dit schrijf, realiseer ik me dat ik het ultieme vaderdagcadeau heb bedacht’

Kirsten over vaderdagplannen: ‘Terwijl ik dit schrijf, realiseer ik me dat ik het ultieme vaderdagcadeau heb bedacht’

Kirsten Schilder (37) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (8) en Jackie (4). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Vaderdag

“Dit jaar krijgt naast Moederdag ook Vaderdag een andere invulling dan in voorgaande jaren. Al weken verheug ik me op de derde, hopelijk zonnige, zaterdagmiddag van juni. Ik weet ook wel dat het officieel de derde zóndag van juni is dat vaders in Nederland in het zonnetje worden gezet. Maar Julian moet die zondagochtend vroeg voetballen en Nick heeft die hele dag volgepland met opnames. Hierdoor komt ons traditionele vaderdagontbijt te vervallen. Maar ik zou Kirsten niet zijn als ik daar geen feestelijk alternatief voor zou hebben bedacht. Wij organiseren dit jaar een pré-vaderdagdiner.”

“Ik twijfel alleen nog een beetje over op welke manier we hier invulling aan gaan geven. Een optie is een diner at home. Elk kind maakt zijn of haar favoriete gerecht voor Nick. Ik voorspel alleen wel dat het diner dan uit Piccolinis, maïssoep en chocoladevla zal bestaan. Als ik de hele organisatie aan onze kinderen overlaat, kan ik met zekerheid zeggen dat de chocoladevla als hoofdgerecht wordt geserveerd, de Piccolinis als voorgerecht en de maissoep als nagerecht. Klinkt op zich niet verkeerd, maar of ik Nick hier heel blij mee zou maken, betwijfel ik.”

‘Ze was uren bezig met het versieren van haar cadeaukaart’

“Een ander idee is een date night met de kids. Ik reserveer een tafel voor vier bij een restaurant op de Dijk in Volendam. Nikki heeft dat als vier-jarige eens als cadeau aan haar vader gegeven en dat was een groot succes. Ze was uren bezig met het versieren van haar cadeaukaart. Omdat ze zelf toen nog niet kon schrijven, schreef ik ‘Waardebon voor een diner voor twee’ op de uitnodiging. Zij had daarnaast twee poppetjes getekend. Eén poppetje in pak en een wat kleiner poppetje in een blauw-wit gestreepte jurk met, niet te vergeten, een bloemenband in het haar. Papa en Nikki.”

“De avond waarop ze samen uit eten gingen heeft op Nikki zo veel indruk gemaakt. Het eten an sich bleek niet eens het hoogtepunt te zijn. Het waren de voorbereidingen. Nikki rende ruim voor vertrek naar boven en riep mij pas na een halfuur. Terwijl ik de trap opliep kwam me een bekende, aangename geur tegemoet. Nog voordat ik haar slaapkamerdeur opendeed, zag ik mijn vrijwel lege parfumfles op de grond liggen. Ze was bijna klaar voor vertrek, of ik alleen nog even haar haar wilde krullen. Ze wilde er natuurlijk wel uitzien zoals het poppetje dat ze op het kaartje voor papa had getekend.”

Lees ook
Kirsten ging er een nachtje tussenuit met Nick: ‘We zijn weer geslaagd voor de test’

“Terwijl ik dit schrijf en terugdenk aan deze mooie herinnering, realiseer ik me dat ik het ultieme vaderdagcadeau heb bedacht: een combinatie van twee ideeën. Dit jaar krijgt Nick niet één, maar drie zelfgemaakte vouchers. Van elk kind één. Met daarop geschreven: ‘Een Tegoedbon Voor Een Diner Voor Twee Bij Ons Aan De Keukentafel’. Thuis uit eten met op het menu het lievelingsgerecht van ons kind. En ik? Ik werk die avonden wel in de bediening. Ik wil die trotse snoetjes van de kinderen natuurlijk voor geen goud missen.”

Deze column van Kirsten Schilder komt uit Flair 24-2021. Deze editie ligt van 16 t/m 22 juni in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Fotografie: Daniël O’Conner