Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kirsten over bijzondere plek van haar en Nick: ‘We baalden dat ons geheim was verklapt’

Kirsten over bijzondere plek van haar en Nick: ‘We baalden dat ons geheim was verklapt’

Kirsten over bijzondere plek van haar en Nick: ‘We baalden dat ons geheim was verklapt’

Kirsten Schilder (37) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (8) en Jackie (4). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Ja, ik wil

“25 juni 2016. Vrijdag precies vijf jaar geleden. Waar waren we in hemelsnaam aan begonnen? O ja… ineens schoot me weer te binnen hoe het idee was ontstaan. Ik had aan Nick net vaak genoeg mijn wens om ooit te gaan trouwen laten doorschemeren. Nick gaf aan heel weinig op te hebben met het hele fenomeen ‘trouwen’. ‘Onze kinderen verbinden ons toch veel meer dan een ring en een bruiloft?’ ‘Vind je het nodig om onze liefde te bezegelen dan? Ikzelf ben er wel genoeg van overtuigd om daar zonder te kunnen.’ ‘Het feit dat je, als je niet trouwt, je partner ‘vriendin’ moet noemen en geen ‘vrouw’ mag zeggen, dat gegeven zal wel bedacht zijn door die miljoenen omvattende trouwindustrie.’ Deze en nog meer bezwaren vielen mij ten deel.”

“Maar op een bepaald moment lukte het me toch met een suggestie te komen die hij niet direct afwimpelde. ‘Wat nou als we ervoor kiezen iets te doen waarmee we dicht bij onszelf blijven? Iets wat echt bij ons past?’ Niet geheel toevallig vroeg ik dit op ons favoriete Iberische eiland, waar we toen al een aantal jaar vakantie vierden. ‘Hm… oké, ja, dat zou wel heel leuk kunnen zijn.’ Het aanzoek en de veertien maanden tellende voorbereidingen spoelen we, gezien Flair nog meer items kwijt wil deze week, even door.”

‘Mijn ouders kwamen als eersten aan, wat zorgde voor een aangrijpend besef: de eerste man in mijn leven, hand in hand met mijn moeder’

“We schrijven dus 25 juni 2016, the night before the wedding. Hostal La Torre vormde het decor van de avond voor de ontvangst van ons gezelschap. Nick en ik hadden het geluk dat we dit hostel hadden geboekt voordat er een item in Harper’s Bazaar was verschenen over de magische zonsondergang, waardoor de prijzen omhoogschoten. We baalden dat ons geheim was verklapt, maar uiteraard waren we blij dat we deze bijzondere reservering al eerder hadden vastgelegd.”

“Mijn ouders kwamen als eersten aan, wat zorgde voor een aangrijpend besef: de eerste man in mijn leven, hand in hand met mijn moeder. De eerste mensen die mij kennis hebben laten maken met onvoorwaardelijke liefde. Met deze mensen, die de lat voor Nick vrij hoog hebben gelegd, konden we ons even in alle rust verheugen op de dagen die zouden komen.”

“Iedereen stond met een glas sangria in de hand, Nick hield een kort welkomstwoord waarin hij vertelde dat onze gasten voor klachten bij hem moesten zijn en voor complimenten bij mij, de dj van het hostel draaide deephouse, en ja hoor, daar begon de zon langzaam te zakken om zich op te maken voor de signature zonsondergang waar de westkust van Ibiza zo om bekendstaat.”

Lees ook
Kirsten: ‘Twee van mijn lievelingsmensen ontbreken op mijn foto’s’

“Kennelijk had de dj zo veel ervaring met dit natuurverschijnsel, dat hij het wist te presteren een paar minuten voordat de zon helemaal weg was Nessun Dorma, uitgevoerd door Luciano Pavarotti, in te starten waarbij precies op de laatste hoge C de zon uit het zicht verdween. Niet alleen daarom was dit een bijzondere editie van invallende schemering: als dezelfde zon namelijk weer opkwam, zou daarmee onze trouwdag worden ingeluid.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Fotografie: Daniel O’Connor | Styling: Tramontana | Visagie: BT Hair & Beauty