Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kirsten Schilder over bijzondere verzameling: ‘Dit moment mag daar zeker niet in ontbreken’

Kirsten Schilder over bijzondere verzameling: ‘Dit moment mag daar zeker niet in ontbreken’

Column
Kirsten Schilder over bijzondere verzameling: ‘Dit moment mag daar zeker niet in ontbreken’

Kirsten Schilder (36) is de vrouw van zanger Nick (36). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (9), Julian (8) en Jackie (3). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Zomeravond

“Toen het zo warm was, schatte ik de temperatuur op Nikki’s slaapkamer op een avond zo rond de dertig graden. Terwijl Julian en Jackie in slaap waren gevallen met een ventilator naast het bed, lukte het haar echt niet om de slaap te vatten. Of ik even bij haar wilde komen liggen en met haar wilde praten over de tijd toen ze nog klein was. Ze had mij die avond met Julian horen praten over zijn baby- en peuterperiode. En aangezien de individuele aandacht deze vakantie een beetje was uitgebleven, stemde ik toe. Haar verzameling knuffels ging het bed uit en ik ging er – alsof het nog niet warm genoeg was – in.”

‘Dagelijks zagen wij Lindsay Lohan rondracen in haar witte Volkswagen Kever’

“Ik vertelde haar over de tijd waarin ze een favoriete knuffel had. Koes, een blauw konijnendoekje. Elke keer als we er eentje in een winkel tegenkwamen, kochten we er een extra. Het zou ons toch niet gebeuren dat dit heilige stukje stof op een dag kwijt zou zijn. Julian heeft een periode gehad waarin hij alles van Herbie, de zelfrijdende auto, verzamelde. Dagelijks zagen wij thuis Lindsay Lohan rondracen in haar witte Volkswagen Kever, te herkennen aan de rood-wit-blauwe streep en het nummer 53 op zijn neus.”

Mega Mindy-fase

“Jackie zit nu midden in de Mega Mindy-fase: ze voelt zich te pas en te onpas een echte superheld en laat Nick en haar Bap (Volendams voor opa) regelmatig transformeren tot Mega Toby. Op Nikki’s vraag wat ik vroeger spaarde, moest ik diep nadenken. Ik vertelde haar dat ik ooit een Panini-plaatjesboek had van Voetbal 89 waarvan de stickertjes per pakje verkocht werden bij de plaatselijke sigarenwinkel. Ik kan me de geur bij het openen van een zakje nog steeds herinneren. Verder had ik een ketting met van die plastic speentjes in allerlei groottes en vrolijke kleuren.”

Lees ook
Kirsten over non-verbale communicatie met Nick: ‘Dat gaat vrijwel altijd mis’

Madonna

“Geen idee waar die na die fase gebleven zijn. Postpapier verzamelde ik ook, ik had wel tientallen verschillende vellen met bijpassende enveloppen. Ook spaarde ik alles van Madonna. Regelmatig liep ik rond met een getekende stip boven mijn bovenlip en ik sliep onder een dekbed waarop de material girl stond afgebeeld. Dit duurde allemaal zo tot mijn twaalfde, het jaar waarin ik naar de middelbare school ging. Daar heb ik nooit meer iets verzameld.”

Jeugdverzamelaar

“Nikki kijkt me een beetje sip aan. ‘Is er dan helemaal niks meer wat jij wil verzamelen?’, vraagt ze. Terwijl ik nadenk over mijn antwoord, veert Nikki op. ‘Ik weet het mama, jij bent een jeugdverzamelaar! Jij bewaart namelijk alles van mij, Julian en Jackie!’ Even houdt ze in, waarna ze verdergaat: ‘En nee mama, dit mag je niet opschrijven in ons grappige-uitsprakenboekje!’ Nadat Nikki in slaap was gevallen, snelde ik naar beneden om het ‘uitsprakenboekje’ tevoorschijn te halen, want tja, vanaf nu ben ik een officiële verzamelaar van herinneringen. Een echte jeugdverzamelaar! En dit moment mag daar zeker niet in ontbreken.”

Deze column van Kirsten komt uit Flair 37. Deze editie ligt vanaf 9 september in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Als jij jouw kind(eren) een vraag zou stellen over jou als moeder, welke vraag zou jij dan stellen?

Een bericht gedeeld door Kirsten Schilder (@kirsten_schilder) op

Shoppen is altijd een goed idee