Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kerst kwam éxtra vroeg in huize Schilder: ‘Zou ik het erg vinden als ze hun schoen zetten onder de boom?’

Kerst kwam éxtra vroeg in huize Schilder: ‘Zou ik het erg vinden als ze hun schoen zetten onder de boom?’

Kerst kwam éxtra vroeg in huize Schilder: ‘Zou ik het erg vinden als ze hun schoen zetten onder de boom?’

Kirsten Schilder (37) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (9), Julian (7) en Jackie (3). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven. 

Sinter-kerstprincipes

“Hij heeft nog nooit midden in november in de woonkamer gestaan. Altijd wachtte ik keurig het vertrek van de goedheiligman af, voordat ik de dozen met ballen en opgerolde lichtjes van onze rommelige zolder naar beneden zeulde. Jarenlang opende Nick op 6 december het zolderraam, waarna hij de twee grootste delen van onze kunstboom, met een lach op zijn gezicht, naar beneden liet vallen. Dit scheelde potentiële beschadigingen aan de muren binnen. De buxusbollen in onze voortuin fungeerden bij deze actie als vangnet.”

Kerst stylist

“Dit jaar verliep het iets anders. De dag nadat Sinterklaas in Nederland aankwam, werd ons huis door een stylist ‘verkerst’ met – grotendeels – onze eigen kerstspullen. Keurig voorzien van een mondkapje begon deze vakvrouw met het decoreren van onze keuken. In een paar uur tijd was die omgetoverd tot een winterwonderland, inclusief een prachtige kerstboom. De reden? De keuken zou de volgende dag dienen als decor voor een heuse kerstshoot. Twee shoots eigenlijk. ’s Ochtens stond er samen met Nick een shoot ingepland voor de kersteditie van Flair. En ’s middags een andere voor het vastleggen van, voor mij, heel speciale items. ”

‘Zou het indruisen tegen mijn sinter-kerstprincipes om ze hun schoen onder de kerstboom te laten zetten?’

“Maanden van voorbereidingen gingen hieraan vooraf en tot het laatste moment was het – vanwege corona – nog spannend of alles wel op tijd binnen zou komen. Twee weken geleden kreeg ik het verlossende bericht: alles was tijdig geleverd. Ik ben heel trots op de samenwerking met mijn favoriete homewearmerk Cyell, waarmee ik een kleine kerstcollectie heb mogen ontwikkelen. Drie verschillende huispakken, waarvan één model ook voor kinderen uitgebracht wordt.”

Fotoshoot met de kinderen

“Dat laatste maakt het voor mij spannender. Foto’s maken met Nick verloopt altijd zonder moeite, maar foto’s maken met onze kinderen vergt toch wel wat creativiteit, zo dacht ik vooraf. Niks bleek minder waar. Ze vonden het zo leuk om met hun moeder in dezelfde kleding te poseren, dat ze enthousiast aan de kerstig gedekte tafel zaten te shinen en de foto’s veel sneller waren gemaakt dan we hadden verwacht.”

Kerstfee

“De middag vloog voorbij. Voordat ik het wist, stond alles erop, was de fotograaf naar huis, waren de kinderen bij hun vriendjes aan het spelen en zat ik met manlief aan de versierde keukentafel. Nog geen uur later zou de kerstfee die dit alles mogelijk had gemaakt alle kerstversiersels weer komen opruimen om ons huis weer sinterklaasproof te maken. Ik keek even goed om me heen en realiseerde me dat ik dit zelf nooit meer zo mooi voor elkaar zou krijgen. Op mijn vingers telde ik hoeveel dagen het zou duren voordat ik de kerstversiering opnieuw van de trap zou moeten sjouwen.”

Lees ook
Kirsten: ‘Alle betrokkenen moesten de geheimhoudingsakte ondertekenen’

Zie ginds…

“Twintig dagen precies. Hoezeer zou het indruisen tegen mijn sinter-kerstprincipes om drie weken lang de kinderen hun schoen onder de kerstboom te laten zetten? En dat de minikerstman in de hoek er getuige van zou zijn dat het toch echt Sinterklaas was, die de schoenen vulde? De stylist was al onderweg, dus heb ik met haar nog een lekkere kop thee gedronken en haar een heerlijke chocoladeletter meegegeven voor de reis terug. En nu typ ik mijn column dus naast de kerstboom, met naast me een schaal met pepernoten. Zie ginds komt de kerstman!”

Deze column van Kirsten komt uit Flair 50. Deze editie ligt vanaf 9 december in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kirsten Schilder (@kirsten_schilder)

Beeld: Bart Honingh, Instagram