Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kirsten over mysterie in huize Schilder: ‘Iemand anders dan Nick of de kinderen is de hoofdverdachte’

Kirsten over mysterie in huize Schilder: ‘Iemand anders dan Nick of de kinderen is de hoofdverdachte’

Kirsten over mysterie in huize Schilder: ‘Iemand anders dan Nick of de kinderen is de hoofdverdachte’

Kirsten Schilder (37) is de vrouw van zanger Nick (36). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (9), Julian (7) en Jackie (3). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Sint-Maarten

“Zes familiezakken vallen met een plof in mijn winkelwagentje. Vanwege de nogal hoge temperatuur op deze herfstdag aan het eind van de maand oktober, sta ik zonder jas en met open schoenen in de supermarkt. En de lampionstokken zijn alweer verkrijgbaar; een groter contrast kan haast niet. Het valt me op dat elk jaar rond deze tijd de zakken snoep bij de plaatselijke en waarschijnlijk ook de landelijke supermarkten in de aanbieding zijn.”

Familiezak

“Ik verdenk de personen achter dit marketingplan er dan ook sterk van dat ze gericht inspelen op een bepaalde doelgroep: moeders met jonge kinderen, die vanwege tijdgebrek gevoelig zijn voor impulsaankopen. Moeders zoals ik dus. En als die moeder in kwestie zich een beetje aan de term ‘familiezak’ zou houden, was er nog niet eens zo veel aan de hand. Maar normaliter zijn de ’twee plus één gratis’-uitdeelzakken met mini-Snickers, -Marsen, -Twixen of -Milky Ways in huize Schilder al leeg voordat de lampionnen überhaupt aangeschaft zijn.”

‘Ik zou m’n rug recht houden en kordaat weerstand bieden tegen welke mierzoete verleiding dan ook’

“En dat terwijl Nick vrijwel niet snoept en de kinderen van mij één snoepje per dag mogen. Dus iemand anders is de hoofdverdachte. Signalement: een 1.83 meter lange, donkerharige zoetekauw, tussen de 35 en veertig jaar oud. Vorig jaar besloot ik om het anders aan te pakken, ik zou m’n rug recht houden en kordaat weerstand bieden tegen welke mierzoete verleiding dan ook. Op de tiende dag van de elfde maand had ik het lumineuze idee om samen met de kinderen een zondagmiddag te besteden aan het maken van leuke verrassingssnoepzakjes.”

Voorproeven

“Nikki en Julian hielden het na het uitknippen van de eerste ‘egeltjes’ en het voorproeven weer voor gezien en besloten onder het mom van ‘mama, jij kunt dit toch veel sneller’ buiten te gaan spelen. Voor ik het wist, verloor ik mezelf in het creatieve proces en zat ik de hele middag en avond ridders te maken van Chupa Chups-lolly’s. Zo had ik in elk geval voor dit jaar genoeg leuke alternatieven voor die afgezaagde chocoladereepjes. Althans, dat dacht ik.”

Het eerste couplet

“We spoelen één dag vooruit. Gehuld in een winterjas, met muts en sjaal stonden de eerste buurtkinderen bij ons voor de deur. Met een zelfgemaakte lampion in de ene en een plastic tas in de andere hand, zongen ze Sint-Maartenliedjes. Om het tempo er een beetje in te houden, was alleen het eerste couplet voldoende. Zingen en snoepjes selecteren gaat natuurlijk niet samen. Nog voordat de eersten wegliepen, kwamen de volgende kinderen alweer aanlopen. Ik denk dat er binnen een halfuur wel dertig kinderen op de stoep hebben gestaan.”

Lees ook 
Kirsten over zenuwslopende avond: ‘Ik zat met buikpijn van de spanning op de bank’

Eetbare knutselwerkjes

“Mijn grote schaal met zelfgemaakte traktaties was binnen afzienbare tijd leeg, terwijl ik in de verte tientallen luidkeels zingende kinderen aan hoorde komen. Het werd me al snel duidelijk dat ik het niet zou redden met mijn eetbare knutselwerkjes. Een snelle blik in de fruitschaal bood ook geen soelaas. Al snel stond ik met een lege schaal in de deuropening tegenover een stel zingende kinderen. Gelukkig had mijn reddende engel in de vorm van mijn buurvrouw meer dan genoeg snoepgoed ingekocht, dus ik kon zonder probleem een zak van haar krijgen. En je raadt al wat voor zak dat was.”

Deze column van Kirsten komt uit Flair 45. Deze editie ligt vanaf 4 november in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Beeld: Bart Honingh