Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Kirsten Schilder > Kirsten Schilder over komst tweede kindje: ‘Hoe zou Nikki op haar broertje reageren?’

Kirsten Schilder over komst tweede kindje: ‘Hoe zou Nikki op haar broertje reageren?’

Kirsten Schilder over komst tweede kindje: ‘Hoe zou Nikki op haar broertje reageren?’

Kirsten Schilder (37) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (9), Julian (7) en Jackie (3). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Koosnaam

“’June! Hier! Ik sta vrij! June! Speel hem naar mij!’ Het is ongeveer half elf als ik met Jackie langs het schoolplein loop op weg naar de supermarkt, als ik ineens de afgekorte roepnaam van m’n zoon hoor schallen. Julian is aan het voetballen tijdens het speelkwartier en staat op het punt om als doelman de bal uit te trappen. Die middag als hij thuiskomt om een broodje te eten, vraag ik hem of hij zich de eerste keer kan herinneren dat zijn naam werd afgekort. ‘Eh… nee!?’ antwoordt hij. En dan: ‘Waarom is het eigenlijk niet Juul?'”

Een broertje

“Nikki was ruim anderhalf jaar toen Julian werd geboren. Vroeg in de ochtend kwamen mijn ouders naar Volendam om bij Nikki te blijven, die nog heerlijk lag te slapen. De bevalling van Julian verliep gelukkig zonder complicaties, hij kwam rond half drie, gezond en wel, ter wereld. Nikki had geen idee wat er stond te gebeuren. Natuurlijk was ze zich er wel van bewust dat haar moeder een baby in haar buik had. Maar wat dat precies zou inhouden, kon ze op haar leeftijd uiteraard nog niet overzien.”

Onzekerheden

“Ik was daar wel mee bezig! Hoe zou Nikki op haar broertje reageren? Zou ze het wel leuk vinden? Zou ze niet jaloers worden? Zouden ze het later wel goed met elkaar kunnen vinden? Voorafgaand bekropen me een hoop onzekerheden. Wat totaal ongegrond bleek. Vlak na de geboorte van haar broertje stond Nikki te popelen om naar ons toe te komen. Op 26 augustus, laat in de middag, kwam ze het ziekenhuis in Purmerend binnen lopen. Met haar opa aan haar ene hand en haar Omi aan de andere liep ze naar de kamer waar wij verbleven. Grappig genoeg pal naast de kamer waar zijzelf negentien maanden daarvoor ter wereld was gekomen.”

Grote blauwe strik

“Voordat ze de verloskamer in kwam, stond Nick al op haar te wachten. Met een cadeautje met een grote blauwe strik. Een jongenspopje in een mandje, speciaal voor grote zus Nikki. Samen met haar pop kwam ze op het bed zitten waarin ik met Julian tegen me aan lag. Heel voorzichtig leunde ze over me heen, en terwijl Nick haar goed vasthield keek ze onder het mutsje van haar broertje. ‘Kijk lieve Nikki, dat is jouw broertje Julian’, vertelde Nick haar. Nikki keek vol verwondering naar haar kersverse broertje en zonder blikken of blozen pakte ze het mutsje van Julians hoofd en zette het op haar eigen hoofd. Ze kwam niet meer bij. Ik ben ervan overtuigd dat dat een moment van ontlading was. Grote zus worden, is natuurlijk best wel spannend.”

Lees ook 
Kirsten over mysterie in huize Schilder: ‘Iemand anders dan Nick of de kinderen is de hoofdverdachte’

Hey June!

“Nadat ze uitgespeeld was, klom ze bij Nick op schoot. Daar zat ze. In een veel te grote stoel naast mijn bed. Onze dochter met haar eigen baby in haar armen. Die heeft ze de rest van de tijd niet meer losgelaten. Zachtjes hoorde ik haar tegen Nick zeggen: ‘Papa, baby June is lief!’ Nick gaf haar een heel dikke knuffel en beaamde wat ze zei. ‘Ja lieverd, June is erg lief!’ Vanaf dat moment noemden wij onze Julian, June. Een koosnaampje dat Nikki hem gegeven heeft. Dan komt Nikki ineens binnen, ze smijt haar jas en rugtas in de hoek en zegt: ‘Hey June!’”

Deze column van Kirsten komt uit Flair 46. Deze editie ligt vanaf 11 november in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Beeld: Bart Honingh