Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kirsten Schilder van de leg tijdens nachtje weg met Nick: ‘Geen idee wat we er precies moesten doen’

Kirsten Schilder van de leg tijdens nachtje weg met Nick: ‘Geen idee wat we er precies moesten doen’

Kirsten Schilder van de leg tijdens nachtje weg met Nick: ‘Geen idee wat we er precies moesten doen’

Kirsten Schilder (37) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (7) en Jackie (3). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Even opladen

“De eerste keer dat ik mijn telefoon van het nachtkastje pak om te kijken hoe laat het is, is het bijna elf uur ‘s ochtends. Ik kan me niet herinneren wanneer ik de afgelopen jaren rond dit tijdstip wakker ben geworden. Wat kan een nachtje weg toch fijn zijn.”

“Nick en ik hebben besloten er even tussenuit te knijpen. Niemand heeft tenslotte enig idee hoelang deze coronamaatregelen nog duren. Begrijp me niet verkeerd: het thuisonderwijs in combinatie met het feit dat onze kinderen graag thuis zijn, vind ik het grootste deel van de tijd heerlijk. Maar even opladen voordat de maatregelen mogelijkerwijs wéér verlengd zouden worden, klonk mij wel als muziek in de oren.”

“Direct na Nick’s laatste meeting van die dag stapten we in de auto om te vertrekken naar Amsterdam. Dicht bij huis en toch totaal anders dan Volendam. Ik heb altijd al iets met Amsterdam gehad. Mijn roots liggen er, ik ben er geboren. Mijn ouders zijn geboren en getogen Amsterdammers en mijn eerste drie levensjaren heb ik er doorgebracht. Vanaf mijn vijftiende had ik zaterdagbaantjes in kledingwinkels midden in de stad en na werktijd was ik met mijn vriendinnen vaak te vinden in een van de discotheken of bars die het Rembrandt- en Leidseplein rijk zijn. Ik heb het er altijd enorm naar mijn zin gehad. Inmiddels weet ik precies waar de lekkerste bakkertjes, sfeervolle restaurants en leukste winkels op pittoreske grachten te vinden zijn. Vandaar mijn voorkeur voor een overnachting in Amsterdam. Als je zo kort van huis bent, is het maar wat fijn dat je vooraf al weet waar je wel en niet moet zijn.”

‘Toegegeven: naast elkaar op een bordes voor een oud grachtenpand warme chocomel drinken, heeft ook wel iets’

“Maar toch… Zelfs mijn oude vertrouwde Amsterdam deed heel anders aan. De stille straten, uitgestorven grachten en gesloten winkels zorgden voor een dusdanig afwijkend straatbeeld, dat ik geen idee had wat we er precies moesten doen. Maar dat neemt niet weg dat ik mijn ogen alsnog heb uitgekeken. Vindingrijke ondernemers hebben hun restaurant in een mum van tijd in een ‘to go’-versie omgetoverd. Dat zorgde ondanks deze koude winterdag voor een warme ambiance. En toegegeven: naast elkaar op een bordes voor een oud grachtenpand warme chocomel drinken, heeft ook wel iets.”

“De wandeling daarna, richting het hotel, maakte misschien wel de meeste indruk. De nagenoeg lege Dam zorgde voor een surrealistisch beeld, dat – ondanks de schoonheid – onwerkelijk leek. Het was daardoor extra fijn om vervolgens ‘thuis te komen’ in ons hotel. Met z’n mooie aankleding en vriendelijke medewerkers ervoeren we een stukje authentieke Amsterdamse gezelligheid.”

Lees ook
Kirsten Schilder: ‘Ik word al onrustig als ik weet dat Nick twee avonden achtereen niet thuis is’

“Aan het eind van de dag keerden we weer helemaal opgeladen terug naar Volendam. Geïnspireerd door even andere prikkels en invloeden. Een welkome afwisseling op het Groundhog day-effect dat zo’n lockdown met zich meebrengt. Want morgenochtend om zes uur is het weer: ‘Okay campers, rise and shine! And don’t forget your booties ‘cause it’s…’ Juist ja. Maar deze maandagochtend begin ik – na een heerlijk weekend – wel met een glimlach op mijn gezicht.”

Deze column van Kirsten Schilder komt uit Flair 05-2021. Deze editie ligt vanaf 3 februari in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kirsten Schilder (@kirsten_schilder)

Beeld: Bart Honingh voor Flair