Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kirsten’s ‘prinsesje’ Jackie (3): ‘Mama, pinsessen hebben geen haaband, ze hebben een koon!’

Kirsten’s ‘prinsesje’ Jackie (3): ‘Mama, pinsessen hebben geen haaband, ze hebben een koon!’

Kirsten’s ‘prinsesje’ Jackie (3): ‘Mama, pinsessen hebben geen haaband, ze hebben een koon!’

Kirsten Schilder (37) is de vrouw van zanger Nick (36). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (9), Julian (7) en Jackie (3). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Outfits zoeken

“Wij hebben thuis twee geweldige dochters die precies weten wat ze willen. En die ook precies weten wat ze áán willen. Met Nikki heb ik een halfjaar geleden besloten om de strijd op te geven. ’s Avonds voordat ik haar naar bed breng, kijken we even in haar kast en mag ze alvast zelf haar kleding voor de volgende dag neerleggen. Ze zoekt regelmatig outfits uit die ik zelf nooit bij elkaar zou kiezen, en die staan haar vaak verrassend goed.”

Frozen weer

“Aangezien Jackie pas drie jaar oud is, moet ze het nog even doen met mijn keuzes. Dat gaat niet altijd zonder slag of stoot. Vanochtend had ze bedacht dat het thema van de dag ‘prinsessen’ zou zijn. Ze wilde een prinsessenjurk aan en niks anders dan een prinsessenjurk. Dat het weer buiten eerder aan de film Frozen deed denken en dat we een beetje in tijdnood zaten, kon haar niet op andere gedachten brengen. Een stoere broek met een shirtje ging hem echt niet worden. Vanwege de tijdsdruk was ik iets toegeeflijker, dus na een aantal minuten stond ze beneden, in haar prinsessenjurk.”

Prinsessenontbijt

“Nadat ze haar ‘prinsessenbordje’ met havermout en haar glas ‘prinsessenmelk’ op had, vond ze het geen probleem om net zulke mooie witte tanden als Ariël te krijgen. Eigenlijk beviel mij dat prinsessengedoe wel goed. Haar ontbijt at ze veel sneller op dan normaal en haar tanden, die ik normaal enigszins onder dwang moet poetsen, waren deze keer zo gepoetst.

‘Jackie draagt haar haar het liefst los. Ik probeer daar regelmatig, met veel moeite een mooie creatie van te maken’

Er was alleen één dingetje waar we niet helemaal uitkwamen: haar haar. Zij draagt het ’t liefst los. Ik probeer daar regelmatig, met veel moeite, een mooie creatie van te maken. Haar prachtige, rode lokken lenen zich daar heel goed voor en ze zit perfect stil. Alle soorten vlechten, staarten, strikjes zijn de revue al gepasseerd. Alleen op het moment dat ik me omdraai, is álles er weer uit.”

Pinsessenkoon

“Om dit moment voor te zijn pak ik vast haar haarband in, voordat we in de auto richting de peuterspeelzaal stappen. Ik weet namelijk al dat wanneer ik hem terloops in haar haar doe, hij er net zo terloops weer uit is. Dit vraagt dus om iets meer creativiteit van mijn kant. “Kijk eens Jackie, mama heeft je glitter-haarband meegenomen. Doe die maar in je haar, anders komt het steeds in je gezicht.” Vol ongeloof kijkt ze me aan voordat ze, zonder de letter R uit te spreken, antwoordt; “Mama, pinsessen hebben helemaal niet een haaband. Ze hebben een koon!”

Lees ook
Kirsten: ‘Hoe doen moeders dit in godsnaam als ze een feestje hebben gehad?’

Nieuwe garderobe

“Tja, laat ik die nou net niet bij me hebben. Dus daar lopen we, Jackie in haar prinsessenjurk met haar prachtige losse haren, zonder haarband en zonder kroon.

En terwijl zij lekker aan het spelen is, haal ik thuis de voorleesboekjes van Assepoester, Sneeuwwitje en Aladdin even van zolder. Voordat ik straks een compleet nieuwe garderobe moet aanschaffen, hoop ik haar te kunnen overtuigen dat er wel degelijk prinsessen zijn mét een haarband en zonder een prinsessenjurk.”

Deze column van Kirsten komt uit Flair 42. Deze editie ligt vanaf 14 oktober in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Beeld: Bart Honingh