Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kirsten Schilder gooit het over een andere boeg: ‘Ik denk dat dit weleens zou kunnen werken’

Kirsten Schilder gooit het over een andere boeg: ‘Ik denk dat dit weleens zou kunnen werken’

Kirsten Schilder gooit het over een andere boeg: ‘Ik denk dat dit weleens zou kunnen werken’

Kirsten Schilder (37) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (9), Julian (7) en Jackie (3). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven. 

Goede voornemens Kirsten Schilder

“Het is mij dus nog nooit gelukt om me eraan te houden. En ik probeer het echt elk jaar weer opnieuw. Maar goede voornemens en ik: op de een of andere manier hebben wij niet zo’n klik met elkaar. Natuurlijk denk ik in de laatste maand van elk jaar weer goed na over wat ik graag aan mezelf zou willen verbeteren. Zo ben ik een enorme zoetekauw, ga ik veel te laat naar bed en sport ik niet. Vooral met dat laatste wil ik al meerdere januari’s beginnen.”

Een drempel

“Inmiddels blink ik uit in het zoeken én vinden van excuses om maar niet te hoeven sporten. Zo worden de lessen die ik leuk vind op de sportschool aangeboden op tijdstippen die voor mij al bij voorbaat onhandig zijn. Juist in dat bewuste tijdsblok heb ik geen oppas voor Jackie of is er geen bekende van mij die meedoet aan die les. Ik weet ook wel dat je tijdens die sportlessen snel nieuwe mensen leert kennen, maar dat voelt voor mij op de een of andere manier toch als een drempel.”

‘Dat toen de lente voor de deur stond die daarna overging in de zomer laat ik nu maar even achterwege’

“Ik heb nu besloten om het anders aan te pakken, en ik denk dat dat voor mij nog weleens zou gaan kunnen werken. Gedurende de eerste lockdown werkte het namelijk ook voor mij. In een periode als deze vind ik niks fijner dan een uurtje voor mezelf. Een hele dag thuis met onze kinderen is zeker ook prettig, alleen merk ik dat ik er toch iets meer van kan genieten als ik weet dat er even een adempauze in het dagritme voorbij zal komen. Even uit de ‘mama, mama, mama’-sleur. Dus waarom niet het nuttige met het aangename verenigen?”

Flexibiliteit

“Ik heb getwijfeld of ik weer groepslessen zal gaan volgen, overwogen om te gaan kickboksen en ook met een vriendin plannen gesmeed om een paar aces te slaan op de tennisbaan. Maar vanwege de flexibiliteit kwam als winnaar uit de bus: hardlopen! Iets wat ik in maart vorig jaar ook heb gedaan en wat ik met veel plezier twee seizoenen lang heb volgehouden. Dat toen de lente voor de deur stond die daarna overging in de zomer laat ik nu maar even achterwege.”

Lees ook
Kirsten Schilder verbaasd door haar kinderen: ‘Ik wist niet wat ik zag’

Genieten

“Het was ideaal: tijdens een heerlijk lentezonnetje in alle rust genieten van de natuur, terwijl ik ook nog eens aan het sporten was en geen rekening hoefde te houden met het lesaanbod in de sportschool of de onzekerheid of die überhaupt wel open zou gaan. Gewoon kunnen gaan wanneer ik wilde. Dat moet deze weken ook te realiseren zijn. En een uurtje vrijmaken in Nick’s agenda moet ook lukken, waardoor mijn oppassmoes direct naar het land der fabelen wordt verwezen. Vanaf vandaag begin ik dus aan mijn hardloopcarrière. Waarschijnlijk ben ik straks binnen tien minuten weer thuis, maar dan heb ik in elk geval, letterlijk, de eerste stap gezet.”

Deze column van Kirsten Schilder komt uit Flair 02-2021. Deze editie ligt vanaf 13 januari in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kirsten Schilder (@kirsten_schilder)

Beeld: Bart Honingh