Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kirsten Schilder’s over dochter’s droombaan: ‘Niet bepaald wat wij voor haar in gedachten hebben’

Kirsten Schilder’s over dochter’s droombaan: ‘Niet bepaald wat wij voor haar in gedachten hebben’

Kirsten Schilder’s over dochter’s droombaan: ‘Niet bepaald wat wij voor haar in gedachten hebben’

Kirsten Schilder (37) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (9), Julian (7) en Jackie (3). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven. 

Actrice in de dop

“Toen ik als vijfjarige kleuter op de basisschool zat, kreeg ik een keer de opdracht om een ‘schilderij’ te maken en daarop te schilderen wat ik ‘later’ graag wilde worden. Dat ik zeker geen ambitie had om kunstenares te worden kon ik opmaken uit de twee ondersteunende woorden die nota bene in mijn kunstwerk geschreven stonden: juf en moeder. Ondanks mijn leeftijd wist ik dat zeker. Inmiddels, ruim dertig jaar later, kan ik beamen dat je nooit te jong bent om te kunnen weten wat je wilt…”

Niet te jong

“Onze oudste dochter Nikki wordt in januari tien. Zeker niet te jong dus om een idee te hebben welk beroep ze later wil uitoefenen. Ik weet nog goed dat ze dat aan ons vertelde. Dat ik daar even aan moest wennen, is nu niet van belang. Die middag kwam ze vrolijk uit school: “Mama, ik weet wat ik wil worden!” Mijn eerste gedachte was: dolfijnentrainer, dierenarts of visagist. Ze vindt het namelijk heerlijk om zichzelf op te sluiten in haar slaapkamer en daar alle kleuren make-up uit te testen, terwijl ze kijkt naar tutorials. Het liefst die van Nikkie. What’s in a name?”

‘Ál die reacties op social media. Dat willen wij dus echt niet voor onze kinderen’

Fulltime actrice

“Maar nee, gaf ze te kennen, dit zag ze toch meer als hobby. Dit is niet wat ze voor ogen had om later fulltime te doen… Ze wil actrice worden, en daar het liefst vandaag nog mee beginnen! En ze wil ook graag zo snel mogelijk een openbaar TikTok-, Insta- en Snapchat-account. En een eigen YouTube-kanaal.”

Commentaar

“Vanaf het moment dat onze kinderen geboren zijn, hebben Nick en ik afgesproken om ze in de luwte te houden. Heel soms laten we dit ‘regime’ weleens los en delen we een foto van ons gezin. Hier voelen we ons allemaal goed bij. Ik vind het namelijk best heftig om sommige reacties op andere accounts te lezen, waarbij commentaar wordt gegeven op een kind. Sterker nog, er zijn echt momenten geweest dat ik van die hele social media af wilde, vanwege de reacties die te pas en te onpas geplaatst worden. Dat wilden wij dus niet voor onze kinderen.”

Zoektocht

“Nikki’s wens om nu al actrice te worden, sluit dan ook niet bepaald aan op hetgeen wij voor haar in gedachten hebben. Maar ja, wij hebben ook de taak onze dochter te begeleiden in haar zoektocht naar zichzelf. En soms doen kansen zich vroeger voor dan je zou verwachten.”

Uit je comfortzone

Zo kwam er die bewuste middag een telefoontje van Aloys, Nicks manager. Ze zochten voor een nieuwe bioscoopfilm een man die de rol van muziekproducer wilde spelen. Daarvoor hadden ze Nick in gedachten. Of hij dat zag zitten. Over ‘uit je comfortzone stappen’ gesproken, Nick als acteur! Nick vertelde die avond aan Nikki dat hij benaderd was om een rol in deze, voor Nikki zeer bekende film, te spelen. En dat niet alleen… Ze waren ook nog op zoek naar een meisje dat een zin uit haar hoofd zou kunnen leren, of zij misschien iemand kende die dat zou kunnen en zeker ook zou willen…”

Lees ook 
Kerst kwam éxtra vroeg in huize Schilder: ‘Zou ik het erg vinden als ze hun schoen zetten onder de boom?’

‘Misfit 3’

“Vanaf deze week had Misfit 3 De Finale in de bioscopen te zien moeten zijn. Met Nick als zeer knappe producer, samen met onze dochter. Beiden spatten ze van het witte doek. Helaas gooit de nieuwe lockdown roet in het eten, maar we gaan ervan uit dat iedereen na 19 januari gewoon met een grote bak popcorn in zo’n rode stoel kan ploffen. Go Misfits!”

Deze column van Kirsten komt uit Flair 51/52. Deze editie ligt vanaf 16 december in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kirsten Schilder (@kirsten_schilder)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kirsten Schilder (@kirsten_schilder)

Beeld: Bart Honingh