Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kirsten twijfelt: ‘Toch bleef die ene vraag maar door mijn gedachten spoken’

Kirsten twijfelt: ‘Toch bleef die ene vraag maar door mijn gedachten spoken’

Kirsten twijfelt: ‘Toch bleef die ene vraag maar door mijn gedachten spoken’

Kirsten Schilder (37) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (9), Julian (7) en Jackie (3). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven. 

Hét woord

“‘Als jullie dit kalenderjaar mogen samenvatten in één woord, welk woord zou dat dan zijn?’ Saskia Smith, de journalist die ons het afgelopen halfuur het hemd van het lijf heeft gevraagd, zit tegenover ons aan onze keukentafel. Nick en ik hebben een gezamenlijk interview voor de kersteditie van Flair, waarin we het hebben over de kerstdagen die op dit moment nog in het verschiet liggen. Terwijl ik nadenk over het woord dat synoniem staat voor mijn beleving van 2020, heeft Nick zijn antwoord al klaar. ‘Memorabel!'”

Memorabel

“Tja, ga daar maar eens overheen. Memorabel, dat was dit jaar zeker voor ons. Voor ons allemaal wel, denk ik. ‘Bewustwording’ is het woord dat mij te binnen schiet. Je bewust zijn van de kern van je geluk. Mijn basis, mijn gezin. Gezondheid, niet alleen van mezelf, soms nog wel meer die van mijn naasten. Het feit dat geluk voornamelijk zit in die twee categorieën. Dat is iets wat voor mij het afgelopen jaar duidelijker dan ooit aan de oppervlakte is gekomen.”

‘Afgelopen jaar ben ik mijn vleugels gaan uitslaan. Ik had nooit gedacht dat ik daar zo van zou genieten’

Fundament van geluk

“Toch bleef die ene vraag maar door mijn gedachten spoken. Ik twijfelde of ‘mijn’ woord wel de lading dekte. Natuurlijk zijn deze basiselementen het fundament van mijn geluk, en wordt dat gevoel intenser doordat mijn ouders, schoonouders en overige familie niks mankeren. Maar toch miste ik iets. Ik voelde nog veel meer, iets wat ik op dat moment nog niet kon vatten in een woord.”

Vleugels uitslaan

“Dit jaar is er voor mij een waarin ik m’n vleugels ben gaan uitslaan. En ik had nooit kunnen denken dat ik daar zo van kon genieten. Ik had nooit gedacht dat ik een column zou hebben in dit weekblad, dat ik vlogs zou maken over het uitvoeren van activiteiten – die voordat ik daaraan begon tot ver buiten mijn comfortzone lagen. En dat ik hierop zo ontzettend veel mooie reacties zou krijgen. Daarnaast had ik nooit verwacht dat ik zo veel foto’s zou ontvangen van gezinnen die het Pepernotenspel spelen, en dat mensen mij op straat vertelden wat mijn vlogs of columns bij hen teweeg hadden gebracht.”

Lees ook
Kirsten Schilder’s over dochter’s droombaan: ‘Niet bepaald wat wij voor haar in gedachten hebben’

Dankbaar

“Ik zal het even samenvatten: ik ben ontzettend dankbaar. Dankbaar voor alle liefde, positiviteit en het vertrouwen dat ik van Nick, mijn familie, vriendinnen, mijn manager Dionne, Flair’s hoofd-redacteur Marije en van jullie als lezers gekregen heb om deze nieuwe uitdagingen aan te gaan. En o ja, vooral niet te vergeten: dankbaar voor alle leerkrachten die volop overuren gedraaid hebben om deze feestmaand, ondanks alle coronamaatregelen, optimaal te laten verlopen. Dus Saskia, mocht je mij ooit nog eens vragen hoe ik mijn gevoel over 2020 zou samenvatten… dan is dat ‘dankbaar’!”

“Lieve lezers, dank jullie wel voor jullie support. Ik ben me ervan bewust dat dit afgelopen jaar memorabel was! Proost, op het volgende jaar. Happy new year!”

Deze column van Kirsten komt uit Flair 53. Deze editie ligt vanaf 30 december in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kirsten Schilder (@kirsten_schilder)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Kirsten Schilder (@kirsten_schilder)

Beeld: Bart Honingh, Instagram