Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kirsten krijgt spijt van coronaproof ‘vakantieplan’: ‘Die ondeugende blik voorspelt weinig goeds’

Kirsten krijgt spijt van coronaproof ‘vakantieplan’: ‘Die ondeugende blik voorspelt weinig goeds’

Kirsten krijgt spijt van coronaproof ‘vakantieplan’: ‘Die ondeugende blik voorspelt weinig goeds’

Kirsten Schilder (36) is de vrouw van zanger Nick (36). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (9), Julian (7) en Jackie (3). In Flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Camping De Schildertjes

“Met een ondeugende blik kijkt Nikki op van haar iPad. Dit voorspelt niet veel goeds. Voor mij dan, hè. ‘Mam, weet je wel dat het morgen rond de twintig graden wordt en aankomend weekend minimaal 24 tot 26 graden?’ Ja hoor, ik voel hem aankomen… ‘Dan kunnen we kamperen in de tuin.’ En dan te bedenken dat dit mijn eigen idee was.”

Vakantiegevoel

“Aangezien we voorlopig aan huis gebonden zijn, opperde ik op een regenachtige dag om dit jaar het vakantiegevoel bij ons thuis te creëren. Het idee was simpel. In de tuin een tent neerzetten, ’s avonds buiten gourmetten, ’s ochtends wakker worden en ontbijten met warme broodjes en versgeperste jus d’orange. Goed alternatief, toch? Dat we dit alleen zouden kunnen realiseren met mooi weer, sprak natuurlijk voor zich. Dat het voorlopig alleen bij een idee zou blijven, verzekerde het huidige weerbericht ons. Nikki en Julian waren minstens zo enthousiast als ik.”

‘We kunnen er ook een kampeerplek met uitzicht op het zwembad van maken’

“Na kort intern overleg renden ze naar de voorraadkast waaruit ze een doos met een opblaasbaar zwembad tevoorschijn toverden. ‘We kunnen er ook een kampeerplek met uitzicht op het zwembad van maken! Dan maken we er Camping De Schildertjes van!’ Ik vond het wel goed bedacht, ‘Camping De Schildertjes’.

Campinggasten

“Die bewuste zonnige ochtend werden Nikki en Julian al vroeg wakker. Zachtjes kwamen ze de slaapkamer binnen met de mededeling dat ze alvast naar beneden gingen. Het opzetten van een heuse camping vergt tenslotte veel voorbereidingen. Niet lang daarna stond er een tentje in de vorm van een Volkswagenbusje en werd het zwembad opgepompt. De hele middag hebben ze met z’n drieën in het zwembad gelegen en uitgekeken naar het moment waarop het avond zou worden.”

‘Daar zaten we dan om acht uur in onze pyjama’s op de luchtbedden’

“Mijn zwager en schoonzus kwamen even langs om onze camping te bewonderen. Ze bleken de ideale campinggasten. Hun voorstel om pizza te bestellen viel in goede aarde. Dat hoorde tenslotte ook bij kamperen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik allang blij was dat de kinderen niet meer terugkwamen op mijn gourmet-idee.”

“Niet lang daarna zaten we gezamenlijk – maar op afstand – met een grote pizzadoos op schoot. Jackie was erg moe en wilde naar bed, ze wilde niet meer in de tent slapen. Had Nick even mazzel! Er moest toch iemand bij Jackie blijven slapen… Maar Nikki en Julian wilden niets liever dan na het douchen meteen de tent in om te gaan slapen. En ik moest mee. Daar zaten we dan om acht uur in onze pyjama’s op de luchtbedden in de tent met zaklantaarns naast ons. Je weet natuurlijk maar nooit wat er ’s nachts allemaal kan gebeuren.”

Lees ook
Kirsten Schilder: ‘Natuurlijk wilde ik die spannende avond niet missen’

Rustgevend geluid

“Nog voordat we in slaap vielen, hoorden we de eerste spatjes op het tentdoek. Ik vond dat een rustgevend geluid. Alleen was ik de enige die dat vond. Julian moest ervan plassen en Nikki vond het in het donker allemaal toch niet zo’n goed plan. Ze wilden naar binnen. Ondanks dat de thuiscamping een fantastisch idee was, bleek er toch niks fijner dan in je eigen bed slapen. En laat ik dat nou helemaal niet erg vinden. Zeker niet toen we ’s ochtends beneden kwamen en Nick voor ons als verrassing al naar de supermarkt was gegaan, om te zorgen voor een ontbijtje op Camping De Schildertjes.”

Deze column van Kirsten komt uit Flair 35. Deze editie ligt vanaf 26 augustus in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Beeld: Bart Honingh