Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Column > Kirsten Schilder: ‘Vol onbegrip maak ik een screenshot van mijn telefoon’

Kirsten Schilder: ‘Vol onbegrip maak ik een screenshot van mijn telefoon’

Kirsten Schilder: ‘Vol onbegrip maak ik een screenshot van mijn telefoon’

Kirsten Schilder (38) is de vrouw van zanger Nick (37). Samen hebben ze drie kinderen: Nikki (10), Julian (8) en Jackie (4). In flair schrijft ze elke week open en eerlijk over haar leven.

Tijdstip-tic

Nikki is een spelletje op haar iPad aan het spelen, als ze zich ineens naar mij omdraait om me out of the blue het tijdstip te vertellen. Sinds kort spaart mijn dochter bijzondere tijdstippen. Zo maakt ze onder andere screenshots van hele uren, onze verjaardagen in tijden, en tijdstippen waarbij het uur gelijk is aan het aantal minuten.

Haar favorieten zijn 16:01 (haar verjaardag), 15:07 (dat is die van mij), 19:19 en is het haar zelfs gelukt om tijdens de vakantie 00:00 vast te leggen. Daar was ze misschien nog wel het meest van onder de indruk. Ze was namelijk, op oud en nieuw na, nog nooit zo laat in slaap gevallen.Terwijl ik met mijn schoonmoeder aan de keukentafel zit, hoor ik Nikki roepen dat het 15:15 uur is. Of ik even een screenshot wil maken van dit tijdstip. Verbaasd vraag ik haar waarom ze dat wil.

Nog voordat ik mijn zin af kan maken, onder-breekt ze me vluchtig. “Mama, ik vertel het je zo, maar doe het nou voordat het 15:16 is. Dan hoeft het namelijk niet meer.” Vol onbegrip maak ik een screenshot van het toegangsscherm van mijn telefoon, waar inderdaad 15:15 en de datum van vandaag boven een foto van Nick en mij staan. Blijkbaar had ze deze afbeelding nog niet.

Tijdstippenneurose

Mijn schoonmoeder aanschouwt het tafereel en er verschijnt een grote glimlach op haar gezicht. Vol enthousiasme vertelt ze haar kleindochter dat ze eens heeft gehoord dat wanneer je op de klok kijkt en ziet dat het aantal uren gelijkstaat aan het aantal minuten, je jezelf even een schouderklopje moet geven. Het is een teken dat je het goed doet!

Nikki neemt dat graag aan, ze heeft tenslotte al van bijna alle uren een afbeelding op haar iPad staan: een teken dat ze het dus fantastisch doet! Ik moet eerlijkheidshalve bekennen dat er een grote kans is dat Nikki de aanleg voor een ‘tijdstippenneurose’ van haar moeder heeft geërfd.

Schoonmoeders theorie

Zo zet ik, als ik om half acht moet opstaan, de wekker altijd om 7:28 of 7:32 en nooit op het hele of halve uur. En vroeger vertrok ik altijd stipt om 8:16 van huis, om op 8:28 op school aan te komen. Maar een teken dat via de tijd kenbaar wordt gemaakt dat je het goed doet… ik moet even wennen aan mijn schoonmoeders theorie. Toch kan ik niet ontkennen dat mijn hart sinds die opmerking elke keer als de gelijke cijfers op mijn telefoon of andere digitale klok verschijnen een sprongetje maakt.

Lees ook
Kirsten Schilder: ‘Na uren te hebben gepraat, keerde ik huiswaarts zonder Nicks nummer’

Dus lieve lezers, wanneer je op de klok kijkt en zowel het uur als het aantal minuten gelijk zijn, weet dan dat je het goed doet! Of het werkelijk zo is betwijfel ik, maar het heeft er voor mij al meerdere malen voor gezorgd dat ik mezelf even een schouderklopje geef. En dat is iets wat voor niemand kwaad kan.

Deze column van Kirsten Schilder komt uit Flair 36-2021. Deze editie ligt van 8 t/m 14 september in de winkels. Wil je ‘m liever laten bezorgen? Bestellen kan hier.

Fotografie Daniel O’Connor